zuxxi.com//sinema|geyiks

kodaman

  • Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club

    yaşlı insanlar...

    filme kelle bir halde gittim ve bilhassa görüntülerden ve müzikten acaip keyif aldım fakat ayık kafayla nasıl bir etki yaratacağını kestiremiyorum. Wenders'den ziyade Ry Cooder adı daha cekici geldiydi bana netekim 3-4 sene once gelen "last man standing" adli filmin müziklerini de bu amca yaptiydi. kendimi tutamayıp şunu da ekleyecem: adam Captain Beefheart and the Magic Band'in ilk gitaristi. buena vista hadisesinde de guzel bi iş çıkarmış. tebrik ederiz. müzikten hoşlanıyorsanız kaçırmazsınız herhalde.
    Puan: 8
  • Görevimiz Tehlike II - Mission Impossible II

    allah kolaylık versin

    herifler aksiyon hadisesine son noktayı koymuşlar. ufak tefek mantık hatalarını insan film esnasında gözardı edebiliyo (tabi fransız filmi hayranı bi dangalak sözkonusu olmadıkça), izleyen daha bi keyifle seyretsin diye yaptıklarını düşünüyorum ben tüm iyi niyetimle. araba ve motor sahnelerini süper çekmişler. MI-3 filmini çekecek yönetmene allah kolaylık versin diyorum şimdiden netekim john woo çıtayı bir hayli yükseltmiş. esasında 10 verirdim ama romantizm biraz etmiş filmin içine. bu arada, film nikol yengeye kıyak olsun diye avustralya'da geçiyo galiba.
    Puan: 9
  • Yaşamın Kıyısında - Bringing Out the Dead

    scorsese

    uzun süredir seyrettiğim en -eğlenceli demeyeceğim- etkileyici filmdi. oyunculuklar, görüntüler, müzikler bir yana film bir yönetmenlik şaheseriydi. tahmin ediyorum ki Scorsese'ye ne hakkında olduğunu sorsalar direk "new york" diye cevap verecektir. eğlencelik film arıyorsanız yaz sezonuna rağmen daha iyi seçenekler var piyasada ama YK, yılın en iyilerinden. tavsiye ederim.
    Puan: 10
  • Gizli Gerçek - What Lies Beneath

    kemik torbası

    Yahu bu Mişel Ppfrfrfpr kaç yaşında yaw? Ben kendimi bildim bileli var karı ama hala acaip bişey be. ayriyetten iki-üç sahne dışında süper götürmüş filmi oyunculuk olarak. Harrison Ford da kaç zamandır ne bu kadar iyi oynuyodu, ne de bu kadar iyi bir filmde rol alıyodu. Uzun süredir bu kadar geren başka bi film seyretmediydim. Dar alanda müthiş bi film çıkarmış adamlar. keyifle seyrediyonuz. Bi de, yakın zamanda "Kemik Torbası"nı okuyanlara bilhassa tafsiye ederim filmi. Merak etmeyin, filmle mekan -bir de gerilim- dışında pek bi alakası yok. Ama göl olayından iyice tırsıyosun, o oluyo. Yapanların eline sağlık.
    Puan: 9