zuxxi.com//sinema|geyiks

kızıl sakal

Sonu Gelmeyen Espriler

Gelin Gidelim

- Yaw beyler çok sıkıldım burdan, hadi gelin gidelim. - Ehehkiki. Lam olm gelin gitmeyelim, damat gidelim. Ekü ekü! Tamam abi nie gidion tek başına yaa. Hişt dur bekle bizi...

Tsubasa

Bir deişik ayrıntı da iki yan yana koşan oyuncunun atak esnasında yapmış oldukları konuşmalardı. Bu ikili ataa çıkarken yaklaşık bi beş dakka falam ataın seyrini, rakip takımdan kimlere gıcık olduklarını, ne acar futbolcular olduklarını konuşurlardı. Mahalle maçlarında oluşan "la pas atsana", "abanmayn olm!" şeklindeki söylemler hiç bi zaman duyulmazdı.

Osurma

denizde osurma die bi olay vardır hani. denize girdikten soona şöle bi etrafı kollayıp hemen osuruveriririz. genelde bu tip insannarın yüzünde embesil bi gülümsemeyle çevrelerinde çıkan balonlara baktıı dikkatten kaçmaz. böle osurduktan soona hızla olay mahallinden uzaklaşılır. bi de arkadaşlarını toplayıp "bakın la bakın" dedikten soona osurup arkadaşlarıyla beraber çıkan balonlara umarsızca gülen bi kitle vardır ki onnara ne desek boş zati. bi de denizde osurduktan soona olay mahallinden yüzerek diilde, denizde atılan hızlı adımlarla kaçmaya çalışan adamlar vardır. bunnar yüzerek kaçtıı vakit su karışıp üzerlerine osuruk kokusu sinecek sanırlar. şaşarım bu olaya.

Hey Corç Versene Borç

Şarkının nakaratında söylenen "Hey Corç versene borç, olmaz Maykıl bende de yok" kısmındaki "de" eki, bu Maykıl terbiyesizinin kapı kapı dolaşıp borç istediini ve Corç''un olaydan haberdar olup hemen tavır alıyor oluşunu belirtirdi sanırım. Ya da sadece kafiyeydi. Ben deliriyom bi noktadan soona.

Açık Öğretim

Ordaki kısa saçlı tombik örtmenin adı Zulal Balpınar idi. ister inanın, ister inanmayın; bu kadar gereksiz bi bilgiyi bildiimi farketmem de şoktan şoka soktu beni ne yalan söyliym.

Kuku Görmece

Küçükken birimiz ellerini birleştirip parmaklarını açarak yere dik tutar, dieride aynı şekilde elini yere paralel tutup parmaklarını arkadaşlarının parmakları arasına geçirirdi. Soona en heycanlı an gelir, eleman iki elini aralayarak bakardı. - Olm aynı kukuya benziyo di mi? - Evet yav aynısı walla. Ne kukusu? Ne aynısı? O yaşta daa kuku mu görmüşüz?

Arkadaşa Rastlama

Yolda hızla yürüken fazla samimi olmadıımız bi arkadaşla hızlı selamlaşma olayı vardır. Yürüyosunuz, arkadaş ters yönden gelio ve göz göze geldiniz: - A Abuz naaber? (dediniz, bu arada adımlarınızn etkisiyle yan yana geldiniz.) - İilik baba senden naaber? (dedi eleman, ama yan yana dönemini de geçtiniz, uzaklaşıyonuz iice birbirinizden) - İilik yaw, noolsun. İşte bu son cümlenin, aranızdaki uzaklıın artmasından dolayı tam duyulmadıı hissine kapılırsınız. Acaba duymadı mı son cümleyi? Amaan duymadıysa duymadı ya! Nedir yane...

Bu Dünyanın Dışından

şöle büyüünden bi naylon torba alırsın, havadaki boyayı da kutusunu da içine alcak şekilde tutarsın. soona devam ettir zamanı, akabinde torbanın aazını kapatıp poşet içine dolmuş olan boyayla kutuyu bırak kapı önüne. mis gibi. pırıl pırıl.

Abanmaca

biz bu oyunu piskopat çocukluk günnerinde oynardık, pek eelenirdik. şöle kalabalık olunup bi de saalam futbol topu oldumu hemen bi duvar bulunur ve elinde futbol topu olan duvarın karşısına geçerdi. dier elemanlar ise gariban bi şekilde duvarın dibine yıılırdı. tabe orda herkes arka plana kaçmaa çalıştıı için bir sevgi yumağı görüntüsü alınırdı. akabinde topu diken arkadaş yaradana sıınıp abanırdı halkın üstüne ki top kimin hayatını kaydırdıysa atma sırası ona geçerdi. oluşan hırs nedeniyle atan elemana yaktım olm seni şeklinde tehdit savrulup onun bulunduu bölge hedeflenerek topun başına geçilir, bu şekilde oyun devam ederdi. bu yüzden atıcı arkadaşlar halkın içine karışmaya çalışır, halk ise dışlama moduna girerdi. ama hırs yapmayıp genel olarak halkı katletme modundaki arkadaşlar kalabalıın yoğun olduu bölgelere dooru atış tatbik ederdi. oyundan soona o kadar uuraşıpta kirli kıyafetler yüzünden anneden azar işitince isyan ederdi insan. ulen dışarda çektiimiz yetmio bi de evde laf yiyoz.

Parmak Güreşi

pek bi popüler olup daa çok lisede boş derslerde sıkıntıdan oynanan bi oyundur. bilindii üzre iki genç elleri yarı yumruk modunda parmaklarını kenetleyerek başparmaklarıyla birbirlerini ezmee çalışırlardı. bu oyunda da bilek güreşindeki "bileeni kaldırma, bileeni bükme" söylemleri çou zaman duyulurken bir dier çamura yatma yöntemi ise parmaanız sıkıştıı anda hemen parmaa çekip "sıkışmadı olm kurtardım parmaamı" yaklaşımıdır.

Su, Soğuk Su

hayır bi de tabure olayını annamadım ben. su içeceksen ayaküstü hemen alırsın suyunu, dikersin kafaya, devam edersin yoluna. su içmek için oturmanın naalemi var.
  • Bitirim İkili 2 - Rush Hour 2

    ceki çen

    walla eer benim gibi kendini bilmez bi ceki çen hayranıysanız pek eelenceiniz garantidir yane.. hatta film sonundaki çekim hatası görüntüleri bile en az film kadar eelenceli.. chris tucker da pek bi attraksion adamı.. e olmuş yane ben eelendim sonuç olarak.. helal olsun ceki çen abimize..
    Puan: 8
  • Akıl Defteri - Memento

    way bie

    akıl defteri akla zarar bi film olmuş.. senaryo olayında kendinden geçmiş adamlar.. helal olsun..
    Puan: 9
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    mahvederm

    şimdi filmi ve şuursuz eleştirileri madde madde özetleyelm 1- frp ve bu tür akımlardan yoksun gemçlerin "o ne la öle malkoçoolu gibi" şeklindeki kifayetsiz yaklaşımları insanı katliama sevkeder 2- ben war ya acaaip şekilliym bu sinema aleminde.. birikimim aldı yürüdü, çok düzeyli bi insanım, böle hobbitmiş bilmem yaratıkmış kaale almam dien ezik gemçler de insanı katliama sevkeder.. 3- yok peter onu yansıtamamış, yok bunu yannış yapmış, yok burdan kırpmış dienlerde naapar.. ewat dooru bildiniz katliama sevkeder.. sonuç: kitaptan filme uyarlama konsepti oldukça zordur ve başarı oranı düşüktür.. bölesine fenomen olmuş bi kitabı 3 saate sııdırp sinema filmi haline getirmek daa da zordur.. sonuçta inanılmaz emekler harcanan ve üstünde çok çaba harcandıını daha ilk sahnelerinden belli eden bi filmi ayrıntılara dalıp eleştirmek beni yorar.. peter abimizi ve bütün oyuncuları cesaretlerinden ve çabalarından dolayı kutlar, ve olan bütün hatalarına eksiklerine raamen böyle bi filmi kalkıp eleştirecek kadar sinema alanında kendimi büyük hissetmediimi belirtir saygılar sunarm..
    Puan: 10