zuxxi.com//sinema|geyiks

apsua

  • Köstebek - The Insider

    İyi, Hakketten iyi

    Film iyi, güzel de sanki gerilimi sıcak tutabilmek amacıyla fazla uzatılmış gibi geldi bana. Sonuçta verilmek istenen (çok da iyi başarılmış olan)mesaj daha kısa zamanda verilebilirdi. Ama benden önceki arkadaşlarımın süüledikleri Al Pacino faktörü çok ağır filmde. Ben ce de gidin.
    Puan: 9
  • Aydaki Adam - Man on the Moon

    1 vermek biraz ayıp olmuyor mu arkadaşlar

    Aslında filmin vizyona girdiği epey oldu, ve tabii benim de izlediğim epey oldu. fakat Andy ile ilgili ilginç birşeyler yazmışlar mıdır acana arkadaşlar diye (saf) bi merakla uğradım buraya. bi de ne göreyim. Bazı arkadaşlar basmışlar 1'leri. Yapmayın arkadaşlar. Hiç bir şeyi beğenmedi iseniz Jim Carry'nin hakkını yemeyin bari. Adam birilerine ders vermiş ders. (Bu arada bugün heykelcikler dağıtıldı ve Jim Carry'nin protestosunu daha iyi anladım. Bence Bu sene ödüllerin üzerindeki gölge daha da koyulaştı) neyse... Arkadaşlar Andy'den pek hoşlanmadılar galiba. Bi de şööle düşünmeye davet ediyorum sizleri: Andy burada sanat hamuru sanatçının ruhuna göre mi yoğulur, yoksa toplumun beklentilerine göre mi eleştirisini yapıyor olabilir mi? mmm? ne dersiniz?
    Puan: 9
  • Hayalet Süvari - Sleepy Hollow

    hiç beğenmedim

    evet abi kimse kusura bakmasın tim burton'muş jonny deep'miş anlamam fikrim sabit. film (hadi kötü demicem) iyi değil. Yahu kardeşim korku filmi aman iki düşün bi git dediler, filmin ilk yarısı ve sonu neredeyse komedi gibi idi. Tabii korku filminde komedi olursa "kötü komedi" olur. hadi onu geçtim, film mantık hatalarıyla dolu. "yaaa yapma burada da bu mu olurmuş" dedim bi çok kez. eee oyuncular mı çok güzel oynamış yok o da değil. eee ne var o zaman bu filmde. valla ben bişii bulamadım. Zaten bu tip filmleri beğenmezdim ama altıncı his, aydaki adam, köstebek, amerikan güzeli gibi heryönü ile harika fakat temposuz filmlerden sonra manolyaya gidene kadar biraz değişiklik olsun kanımdaki adrenalin harekete geçsin istedim. Ama olan 2 saatime oldu yazık çok yazık...
    Puan: 2
  • Görevimiz Tehlike II - Mission Impossible II

    Bu da kızarkadaşım Tuğçe için...........

    valla ben de yazacağım ama ne yazacağım, bana bişii bırakmamış ki arkadaşlar. Filmin Matrix özentisi olduğunu, mübalağanın hafif ayarsız kaçtığını, John Woo'nun amca, Tom'un abi olduğunu, filmde ruh olmadığını, etik metik boşverile paralar bu yana diyenlerin çektiği bi film olduğu gibi bi çok şeyi arkadaşlar yazmış. Ben de hariçten bişiilersöyliiiim... 1-Sevgili tom abi madem benim atalarıma özenip (teknoloji farkıyla) kullandığın bineğin öbür tarafına atlamayı becerdin. Erkekdiysen altından da geçseydin ya. Benim atalarım geçermiş yaaaa. Neyse nasip artık m:i-3'e telif ücreti talebimizi de o zamana saklıyoruz. 2-Şu filmin sonundaki döğüş sahneleri telefon reklamınınkine (kınekting pipıl) ne kadar benziyodu dii mi? Ama reklam filmi daha estetik. Hani ben kendi adıma Tom abinin galibiyetten hemen sonra kameraya yüzünün kesik tarafını dönerek bir eliylede bir "cep" göstermesini boşuna bekledim. 3-Bu filme 8-10 not veren arkadaşlar, benim koçççlar gibi Cüneyt abime bi laf etmemeleri gerektiğini iyice kabullensinler lütfen. 4-eğer filme ,gidelim miki gibi bi çekinceniz varsa önce ne beklediğinizi iyice tespit edin ve gidin. çünkü kanın adrenaline de zaman zaman ihtiyaç duyar. 5-Not vermeye gelince şimdi neye göre notr verelim. Ahmet ALTAN "karşındaki kişinin ahlakını kendi kriterlerine göre değil, onun kriterlerine göre değerlendir. Mühim olan sana göre ahlaksız olup-olmaması değil, kendisine göre ahlaksız olup-olmadığıdır." demişti. şimdi buna göre film en azbi --9-- hakediyor. Ama ben kendi kriterlerime göre not veriyorum. (Ahmet abi kusura bakma)
    Puan: 3