zuxxi.com//sinema|geyiks

Z

Susam Sokağı

Bu Susam Sokağı yayınlandığı sıralar arkadaş grubundaki iriyarı tiplere minikkuş adını takmak moda olmuştu. Minikkuş efendi olmasına rağmen oldukça salaktı fakat kırpık zeki, muhalıi sorgulayıcı serseri tavırlarıyla sevgimi kazanmıştı.

Falco

bi de falco götz diye bi eleman vardı cimbomda. adıyla anılan tek ecnebi futbolcuydu. milletin göt diyecez diye aklı çıktığından falco derdi herife.

İstop

Bu istopun çok yaratıcı ve zevkli bi versiyonu vardı. Oyuncuların hepsi birbirlerinin isimlerini alırlardı ve isimler sürekli değişirdi. Böylece herkesin kafası acayip karışır, top Hasan diye havaya atıldığında genelde 2, bazen 3-4, hatta 5 kişi onu tutmaya çalışırdı.

Kavanozdaki Adam

Başrolünde Ahmet Mekin'in oynadığı sinir bozucu, garip ama oldukça ilgi çekici bir diziydi. Adamın birine başka bi herifin beynini nakledilince herif sapıttıydı. Muhtemelen Cemil Çiçek dönemi dizilerimizdendi ve insanın safi biyolojik bir varlık olmadığı, bir ruha sahip olduğu tezini işlemek amacıyla çekilmişti.

Nikah Masası

Ümit Besen'in efsanevi şarkısıydı. Ümit Besen'in kim olduğunu bilmeyenler bile bilir, içki masalarında bazen geyik olsun diye bazen de ciddi ciddi duygulanarak söylenir. Eğer bigün "Best of Ümit Besen" kasedi çıkarsa emin olun o kaset bu şarkıdan ibaret bir single olur. Sözleri şöyledir: Nikahına beni çağır sevgilim İstersen şahidin olurum senin Bu adam kim diye soran olursa Eski bir tanıdık dersin sevgilim...

Umumi Tuvaletler

ille de her umumi tuvaletin kapısında olur şu tekerleme yazı yazma helaya başın girer belaya götürürler merkeze s.ktirirler herkeze buna çeşitli cevaplar geliştirilmiş olsa da bu cevaplara daha seyrek rastlanır tuvalet kapılarında. benim aklımda kalanlardan birincisi tekerlemedeki çelişkiye işaret eder ve yazıyı yazanın açığını yakalayarak onu zıçmakta olan şahsa rezil eder: yazı yazma diyorsun sen neden yazıyorsun merkezde olanları nereden biliyorsun diğer bir cevap ise yiğitce meydan okumadır. bana bişey olmaz, kodum mu oturturum havası içerir, ayrıca insanları tuvaletlere yazı yazmaya teşvik eder: yazı yazdım helaya başım girdi belaya gittim gördüm merkezi s.ktim geldim herkezi

Kartallar Yüksek Uçar

Senaryosu Atilla İlhan tarafindan kaleme alınmış bütün dizilerde olurdu bu büyü.

Esem Sport

bizim oralarda spor ayakkabısı diye bi kavram yoktu. markası ne olursa olsun esem sport denirdi bu cins ayakkabılara.
  • Altıncı His - The Sixth Sense

    vallaha begendim

    kurgusu mukemmeldi kanimca. filmin gelisimi ince ince o vurucu sona hazirlanirken hemen hemen hic acik verilmemis, hem o sonu hissettirmiyor, hem de sonradan dusundugunuzde hersey cuk oturuyor. helal olsun valla
    Puan: 9
  • Kahpe Bizans - Kahpe Bizans

    yakismamis

    gani mujde bu projesinden ben bildim bileli bahsediyo, yapa yapa bunu yapmis sonunda helal olsun. hakkini yemeyelim guzel karakterler, olaylar, vurucu sahneler falan var ama bunca zamandir dusu kurulan bir sinema filminde olmamasi gereken zibil gibi gereksiz espri, sonra cuneyt abimin filmleriyle dalga gecilen bazi sahnelerde espriyi seyircinin gozune sokma (seyirci anlayamaz belki kaygisi kabak gibi ortada) ve esprilerin bazen asiri duzeyde duzeysizlesmesi. ha bi de kanimca herif absurd film mi yapiyo yoksa komedi filmi mi yapiyo karar verememis bence.
    Puan: 4
  • Asteriks ve Oburiks Sezar'a Karşı - Astérix et Obélix contre César

    fransizlar yapiyo valla

    karakterler muthis, hopdediks bundan daha iyi olamazdi sanirim(gerard abime saygilar). asteriks biraz kof duruyodu ama seslendirmeden olabilir. muzik de muthisti. sezar da. guzelim asteriks'in icine edilmesinde cok korkuyodum, ama aksine asteriksi daha cok sevdim bu filmle.
    Puan: 10
  • Jeanne D'Arc - The Messenger - The Story of Joan of Arc

    fena degil

    ilk yarisi oldukca kotuydu ama ikinci yari cok basariliydi bence. bi de milla genelde begenilmis gibi ama ben ilk yaridaki tavirlarini film jan dark'la dalga gecmek icin cekilmis gibi algiladim. bi de isa cok cirkindi be yav, kurbagaya benziyodu ayni, biraz da bizim beyaza.
    Puan: 6
  • Hayalet Süvari - Sleepy Hollow

    iyi bir fantezi

    deep'in canlandirdigi dedektif karakteriyle bassiz suvari oldukca komik ve basarili tiplemelerdi. filim de gayet eglenceli olmus, ortam cok etkileyici, korku ya da dehset oykusu sayilabilecek bir hikayeyi boyle senlikli bir tarz da cekmek hos olmus bence.
    Puan: 7
  • Sevimli Haydut - Ordinary Decent Criminal

    fena degil iste

    sirin haydutumuzun otoriteye karsi, incelikli falan olmasi iyi de cete elemanlarina yaptigi iskenceler biraz can sikiyor. bi de zekice soygunlari kameralar olmadan gerceklestirmek pek olasi gorunmuyor. bi de karisinin sesi cok gicik. yine de eglenceli film.
    Puan: 6
  • Dokuzuncu Kapı - The Ninth Gate

    hayal kirikligi

    polanski dedik coni dep dedik gittik, gerilim filmi beklerken soft macera izleyip geldik. ne surpriz bisey vardi ne etkileyicilik. allahtan coni depi oynatmis da filmi izlenilir kilmis. bi de su esrarengiz kiz olayi fena degildi. yine de olmamis be roman abi, olmamis.
    Puan: 9
  • Ölümüne Kadar - Play It to the Bone

    yaklasim cok guzel

    farkli bir film olmus. farkli bir sinema anlayisi. karakterler cok iyi. final cok iyi. bi filmden fazla atraksiyon beklmeyenler icin birebir.
    Puan: 8
  • Korkunç Bir Film - Scary Movie

    bi yanda basarili ote yanda igrenc

    bu film sanki iki film ustuste bindirilerek yapilmis gibi (zaten iki farkli senaryon birlestirilerek yazilmis senaryosu). ama benim kastettigim filmlerden bir tanesi, korku filmleriyle dalga gecen hot-shots usulu bir komedi. hot-shots'tan cok daha iyi, esprileri igneli, tek falsosu amacin bu filmlerle dalga gecmekten ibaret olmasi. sacmasapan korku filmlerini basariyla ignelerken altinci his ve blair cadisi gibi daha basarili filmlerin bazi sahnelerini abartip guzel espriler ekleyerek sonucta dalgasini gecmis. filmin bu yonu hic fena degil. kastettigim diger film ise cinsellik esprileri ustune kurulu son donem bir holivud genclik filmi. american pie'in cok cok kotu bir taklidi. erkekler yatakhanesinde bile yapilsa abes kacacak kusturan erkek egemen espriler. ve butun bunlar diger filmin icine etmeye yetiyor. oyle ki, filmi izlerken aha tam zuxxide 1 verilecek film diye dusunmedim degil. son olarak bir not: film guzeldi degildi diye birbirinizle dovusmenin ne kadar salakca oldugunun ne zaman farkina varacaksiniz saygideger abiler ve ablalar?
    Puan: 2
  • Uzay Kovboyları - Space Cowboys

    eglenceli

    ozlemistim be soyle sicak esprili filmleri. hem cok nefi espriler var, hem de iyi macera bence. ozellikle zampara olanlari nefis adamdi. gule gule tadi aldik bu filimden.
    Puan: 8
  • Duvar - Duvar

    ah ah

    yine bir yilmaz guney filmi ve yine polemik. simdi uc bes milenyum genci cikacak 1 verecek yilmaz guneye bisuru laf edecek. kimi gercekten dusunen arkadaslar ictenlikle savunmaya calisacaklar birseyleri, nafile oldugunu bile bile. kimi solculugun modasinin gectiginden habersiz solcu karizmasi yapma meraklilari da milenyum zibidilerini bulunca yuklenecek ezikligini bastirabilmek icin. sonuc: yilmaz guney yine gereksiz yere yipranacak. sizce bir yilmaz guney filminin nesnel olarak elestirilmesi mumkun mu?
    Puan: 10
  • Nerdesin Be Birader? - O Brother, Where Art Thou

    yakismis abilere

    coenler her yeni filmlerinde birseyleri degistiriyorlar. big lebowski ve fargoda bircok ortak yon vardi bu filmde gorsel ve muziksel ogeleriyle lebowskiyi biraz andiriyordu ama bir yandan tarzlarini bu sekilde koruyarak yepyeni bir sekil denemis coen kardesler. biraz durgun baslasa da sonradan adamakilli senleniyor ve ozellikle ikinci yarida filmin ne zaman sonuna geldigini anlamiyorsunuz. muziklerin bir albumunu edinmek lazim acilen.
    Puan: 9