zuxxi.com//sinema|geyiks

EricCartman

Ayakta Alkışlayanlar

bunlar bide zik gibi ortada kalıp göze batmamak için yanındakileri dürterler "kalk lan, kalk" die, yanındakiler iplemesse hafiften yumruk atarlar ki; bu oturanın bu adama pandik atmasına sebep olabilir.

Dolmuş

Her gün aynı yolu gidip geliyorsanız aynı dolmuşçulara rastlama şansınız yüksektir. Bir süre sonra "merhaba abi, nasılsın?" kıvamında bir samimiyet doğar aranızda. Veya dolmuşcu bir şey söylemeden 500 bin liranın yanında 100 bin lirayı da uzatırsanız onun daha rahat indi bindi üstü vermesi için, o da sağol diyince garip bir haz alır, kendime "ben bu dolmuş işlerinde çok deneyimliyim" derim.

Zuxxi'ye Yazı Yazma

İki yazımız ardarda yayınlandıktan sonra harikulade bir piskolojiye bürünür "ben bu işi kaptım artık, ne yazsam çıkar" der ve yazarda yazarız, ama çıkar mı ? çıkmaz, yine aynı normal sıradan insan oluruz.

Onur Kurulu

Şimdi bu yazıyı okuyup kimseye bir şey diyemeden ve buraya bir şey yazamadan "Hadi lan, sensin cibiliyetsiz" diyen kaç tane eski onur kurulu üyesi vardır acaba?
  • Bitirim İkili 2 - Rush Hour 2

    gusel guselll...9

    İzlemeyen okumasin

    yani tek başıma gitsem çok gülermiydim bilmiyorum ama arkadaş grubuyla gittiğimiz için gülerken kusma seviyesine geldik. 3 sıra öndekiler bile bize baktı biz koltukları tekmelerken. Valla güzel yaf, gidin gidin gülersiniz. Hele ceki çen denyosunun film sonunda çekim hatalarında başına (ve binimum yerlerine) neler gelmiş görün ;) Atraksiyon yapıcam die gitti kısırlaştırdı adam kendini ya. Netice itibariyle izleyin derim.
    Puan: 9
  • Maymunlar Cehennemi - Planet of the Apes

    sinemacılık tarihinde saçmalıkta zirve noktası

    yahu zaten gülücez diye gittik yine arkadaşlarla (ayıptır sölemesi bide beşele ;) hakkaten güldük. Güldük gülmesinede yani ama filmin son kısmında yaptığım esprinin gerçek çıkması üzeri koptuk. Abi olmaz böyle saçmalık heyecanı kaçmasın die anlatmıorum ama filmin sonu saçmalıkta zirve noktası sinemacılık tarihinde yani. Filmin grafikleri falan gayet hoş, efektler mefektler oynayanlarda iyi oynamıştı bence. Hele o komutan goril nası içten, nası kendini kaptırarak oynamış ancak görünce anlayabilirsiniz. Ama başroldeki adamın karizma fakiri bi adam olduğuda bi gerçek her ne kadar bazıları "poliannayım ben, hayır bardağın boş tarafını görüosun yeterliydi" deselerde diildi. Netice itibariyle gülmek için gidilir, yoksa verdiğiniz paraya yazık yani. Ama arkadaşlar sonu manyak ya, dehşet yani. olmaz böyle şey yuh dedirtecek cinsten...
    Puan: 5
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    bulşit

    İzlemeyen okumasin

    maymunlar cehenneminden sonra saçmalıkta ikinci zirve noktası olmaya aday bi kıç yapıt. maymunlar cehennemi hiç diğilse isminden de anlaşıldığı gibi maymun bi filmdi, ya bu? ne ümitlerle gittim, saçmalığın daniskası çıktı. rezalet yani bu kadar olur, bu filme harcadıkları parayı bana verseler; ohooo.... neyse gitmeyin gidersenizde büyük bi teknolojiyle yapılan gerçeğinden ayrılamayın bi robotun sadece ıspanak yiyince nasıl bozulduğunu, göğsünü açıp devrelerin içinden ıspanak çıkardıklarını görüceksiniz... o makinayı yapan adamlar bişey yeme olasılığını düşenemicek kadar salakmış... nası ama gitmessiniz artık dimi ;)
    Puan: 1
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    ...

    valla filme gittim ama bi kaç hafta olmasına rağmen angelica'nın hizmetkarına kıçını göstermesi dışında cidden bişe hatırlamıorum... yeterince açık oldumu?
    Puan: 1
  • Hızlı ve Öfkeli - The Fast and the Furious

    entresaaan

    valla aksion olarak güzel, anjaak abi bu arabalardaki teşhizat boinglerde yok... notebooklarla falan nos ayarları, turbolar falan ;) yani arabalar hakkaten hoş... benki arabalara karşı ilgi duymazdım merak sardım ;) fena diil bence, benim zevkime uydu yani...
    Puan: 7
  • Kod Adı Kılıçbalığı - Swordfish

    şu kadar diimki...

    arkadaşlar filmin genelinde milletin anlamaması için ellerinden geleni yapmışlar ;) ama şu kadar diyim ne kadar saçmalıklar olursa olsun (travolta tek başına kaç adamı haklıo ben sayamadım), gereksiz yere sex'i kullansalarda... abi bir patlama sahnesi var ... sırf onun için o para verilir... hayatımda gördüğüm en güzel efektti... şimdi accaip abartıp hayal kırıklığınada uratmak istemiorum ama gidin diyin... hem repliklerde güncel olaylar hakkında tabiri caizse *şok açıklamalar* var ;) ... gidin derim.
    Puan: 7
  • Korkunç Bir Film 2 - Scary Movie 2

    güzel diil...

    güzel diil abicim kim ne derse desin, buna güzel diyen elemanlar komik film görmemişler. Gelsinler ben onları daha çok güldürürüm. Filmdeki bütün esprilere gülseniz yine güzel film olmaz arkadaşlar, o kadar diyim. Onuda bırakın o kadar kalitesiz espriler varki noluo lan dedim kendi kendime. Bi de ben sadece gülmek için gittim ilk dakikadan kastım gülmek için ama sonlara dooru motivasyonum benimde düştü yani ;) Hele arabada giderken bu şarkı sölüo orda bi espri yapıolar- yok yok espri sıçıolar- gören anlar derim. He hiç mi komik diil? Komik tabiki ama hayal kırıklıı. Netice itibariyle bir iki cümleyle toparlamak gerekirse, 4 puanında dediği gibi televizyonda izleyin. Gerçi televizyonda izlediinizde çou gülceeniz yer çıkmayabilir ama neyse... ;)
    Puan: 4
  • Tabana Kuvvet - Rat Race

    hmm

    Genel Kimya dersinin sıkıcı olması, sonraki dersin boş ondan sonrakinin ise IT lab olması bu filme gitmemizdeki en büyük etkendir. Fakat bu o kadar kolay olmadı, ilk önce salon boş olduğu için açmadıklarınadn dolayı bir sonraki seansa aktarılmıştı film. Ama benim ısrarlarıma ve delici bakışlarıma dayanamayan o bilgisayar başındaki sevimli kız bir telefon ile salonu açtırdı. İlk 5 dakkadan sonra makina bozuldu, filmin bi kısmı koptu, parçalandı. Makineyi tamir edemediler yandaki salona geçirdiler. Tabi bu salonun deri koltuklu şahane bir salon olduğunuda belirtiyim. Tabi bu kadar olaydan sora ordaki makinistle gereğinden fazla samimi olduk, ileri falan sardırıp, sesi açtırıp kapattık icabında. Ev ortamı oldu yani. Herneyse geyik kısım sona erdi. Şimdi süper eleştirime geçelim. Valla bir sürü komedi filmine gittikten sonra insanların asla bir komedi filmi üzerinde hemfikir olamayacaklarına karar verdim. Bu filmde de hep gülmüyorsunuz ama cidden güldüren sahneler var, şöyle söyliyim Scary Movie 2'den 5 kat daha güzel. Bir diğer arkadaşında değindiği gibi belden aşağı espri yoktu -olsada kalitesini düşürmez o ayrı- fakat olan esprilerde güzeldi hatta inceydi bile! Netice itibariyle son zamanlarda gördüğüm komedi filimlerine nazaran oldukça iyiydi. İlk başta umutsuzluğa kapılmayın benim yaptığım gibi, gittikçe güzelleşiyor. Neyse... nasıl derler?... iyi seyirler ;)
    Puan: 7
  • Deli Yürek - Bumerang Cehennemi - Deli Yürek - Bumerang Cehennemi

    Yeter ulan!

    Sözlüklerden laf bakıp, millete artizlik yapmak için enteresan cümleler kuranlar; ağzınıza sıçıyim. Film gayet güzel.
    Puan: 8
  • Hayalet - Ghost

    yine olsa yine izlerim

    filmdeki şarkıyı bilmeyen arkadaşlar vardır belki diye söyliyim; righteous brothers - unchained melody Elvis Presley'de söylemiştir bu şarkıyı. Filme gelince bence çok sürükleyici ve güzel bir film, tekrar tekrar izlenicek cinsten.
    Puan: 9
  • Fakülte - The Faculty

    vallahi

    Bu film hakkında pek bir şey hatırlamıyorum şu an. Demekki pek matah bir şey değilmiş. Amerikan filmi olarak özetliyebiliriz.
    Puan: 5
  • Geçmişin Gölgesinde - American History X

    oldukça iyi

    Oldukça güzel, gerçekleri yansıtan bir film. Kraldan çok kralcı olan maymunların sonunu gösteriyor. Koyun olmamayı öğretiyor ve en önemlisi hapishanede götü kollamanın ne kadar önemli olduğunu öğretiyor. Öyle değil mi?
    Puan: 8
  • Fasulye - Fasulye

    çok güzel

    her şeyiyle çok beğendim bu filmi. helal olsun. yukarıda yellenen arkadaşada selam olsun. he bide, bence hingis.
    Puan: 9