zuxxi.com//sinema|geyiks

sinerjik

  • Dövüş Kulübü - Fight Club

    SANAT,ŞİDDET,ZEKA ve titanikçiler

    dövüş kulübü herkese hitabeden 1 film değil.holivud sinemasının yüzeyselliğine ve dar kalıplarına alışmış insanların bu filmi anlaması ve sevmesi mümkün değildir.film hakkında 1600'den fazla tez yazılmasına ve nerdeyse her tez sistem eleştirisi konusunda hem fikirken;"bu filmde sistem eleştirisi yoktur."demenin anlamı yoktur.hele hele "bu eleştiri sistemin kaymağını yiyenler tarafından yapılıyor" diyerek filmi sallamamak abesle iştigaldir.önemli olan filmin "kim tarafından" yapıldığı değil neler anlattığıdır. film küba yapımı olsa da aynı şeyleri anlatacaktı.önyargılı bakmamak gerek. gelgelelim şiddet boyutuna.sanatta şiddet olmması gerekir diyenlere:gelecek nesilleri "klasiklerden" yoksun mu bırakıcaz?.misal:suç ve ceza,otomatik portakal ve taksi şoförü.sanat, şiddetten arındırılamaz.şiddeti, sanattan çekmek;insanı,sanattan ayırmaktır.medeniyet tarihi kan ve gözyaşı ile yazılmıştır.kısacası,yıllar sonra bu film,olumsuz eleştirenlerin çocuklarına(ya da çocuklarının onlara)anlatmak zorunda kalacakları bir başyapıt olacaktır.sağlıklı düşünmeniz temennisiyle...
    Puan: 10
  • Titanic - Titanic

    gittim,KUSTUM,YAZDIM...

    devamını sabısızlıkla bekliyorum.ama bu sefer batmasın.büyük AMerikan devleti,hind okyanusunun bu kanayan yarasına acilen çözüm bulmalıdır(i love u,HagI). -nası oldu abi? -batırmışsın.
    Puan: 2
  • 15 Dakika - 15 Minutes

    gidilir....

    çok yerinde medya eleştirisi -zaman zaman abartılı da olsa-,de niro faktörü,uzun zamandır görmediim derecede üzerinde düşünülmüş kötü karakterler(özellikle çek), gerilim, aksiyon, espriler... senenin en iyisine dooru giden bi film... ve herşeyi bok eden final... finalde ii dağıtmış ama yine de gidilir diyorum..
    Puan: 7
  • Komplo - The Score

    yazık kadroya...

    filmin sonunun bazılarını şaşırtması da beni şaşırttı. alkış alması midemi bulandırdı. alkış olur mu sinemada ya?neyi, niye alkışlıyosun. bak inanmıyo ya, yemin ediyorum alkışladılar!
    Puan: 6