zuxxi.com//sinema|geyiks

Indie

Galaktika

Komutan Adama'yı oynayan Lorne Green, pek çoğunuzun hatırlamayacağı Bonanza'da baba Cartright'ı oynardı ki, bu detayı hatırlayan benim kendimi daha yaşlı hissetmeme sebep oluyor.

Yağ Satarım Bal Satarım

Mel mel bakanları uyarmak üzere: Zambak zumbak Dön arkana iyi bak diye tekerleme devam ederdi.

Horoz Şekerleri

Bazı horoz şekerleri aynı zamanda düdüktü de. Hürülürülürülürüüüü diye öterdi. Yedikçe sesi değişir sonunda da ses çıkmaz hale gelirdi.

Zengin ve Yoksul

Falconetti Rudi'yi değil, kardeşini öldürmüştü (bıçaklan). Rudi dizinin sonunda Falconetti'yi halletmiş, kardeşinin sevgilisini de götürmüştü.

Bonanza

TRT'nin tek kanallı ve sadece şimdi "prime time" denilen zamanlarda yayın yaptığı zamanların en kral Western dizisiydi. Ponderosa çiftliğinde yaşayan bir baba ve üç oğuldan oluşan Cartright ailesi dizinin kahramanlarıydı. Haliyle pek maço bi diziydi. Baba "Ben" hep dersler verirdi. Hoss tam bir öküzdü. Daha sonra Küçük Ev'in babası rolünde gördüğümüz Küçük Joe ise bebek yüzlü olduğu için dizideki karı kız mevzuları ile uğraşır, hep başını belaya sokardı. Abi "Adam" da bundan aşağı kalmazdı. Diziyi seyreden herkes bunları pek sever, aileden fertlermiş gibi bahsederlerdi. Tek kanallı TV olmasının şeyi işte.