zuxxi.com//sinema|geyiks

JackalSam

  • Amerikan Sapığı - American Psycho

    İyi...Çok İyi

    Hastasıyım, muhteşem bi filmdi. Hemen çıkışta kitabını aldım. Acaba kitaba daha sadık kalsalar mıydı? diye düşünmedim değil, sapık mıyım neyim! (Kitabı okuyanlar bilir, film kitabın yanında ilkokul müsameresi gibi kalıyor.) Christian'ın yakışıklılığı ve muhteşem oyun gücü bir yana, bence bu film 80'leri, 2000'leri ve hatta 3000'leri anlatıyor. Kokuşmuşluk, markacılık, iletişimsizlik ve kimsenin kimseyi aslında dinlemiyor oluşu (filmde Chris nişanlısını terkederken kız, arkadaşının yeni aldığı saati inceliyordu!), bencillik hepsi var filmde. Ve bunların hepsi daha azıyla olmak üzere hayatta da var- en azından benim etrafımda var. Ve insan kendine sormadan edemiyor: vicdan ve toplum baskısı olmasaydı siz de aynı şeyleri yapar mıydınız? Hepimiz biraz psycho'yuz aslında! diyom ben.10 verdim, Zuxxi daha yükseğini koysaydı onu da verirdim..
    Puan: 10
  • Final Fantasy - Final Fantasy - The Spirits Within

    Gözler...

    Filmin daha önceki yorumlarına tamamen katılıyorum. Ancak eklemek istediğim birşey var, grafikler çok iyi birkaç ufak pürüz dışında ama bence asıl problem karakterlerin gözlerinde. Üzerlerinde çok uğraşılmış olmasına rağmen gözler manasız ve boş bakıyor. Eee... gözler yalan söylemez.
    Puan: 5
  • Kod Adı Kılıçbalığı - Swordfish

    Hugh...

    Bence iyi bi filmdi, tamam hydra olayının ara yüzleri falan komikti ama nihayetinde fiction ve kurgu işte. Üstelik Amarikan terörüne de iyi oturmuş. Amerika'ya saldırı olduğunu filmden çıktıktan sonra öğrendim, ufak çaplı bir dumur oldu. İnsan sormadan edemiyo "e abi Laden'i niye uçuramadınız?" diye. John Travolta'nın kuaförünü beğenmedim, ama Hugh Jackman öyle mi ya? Adam rol icabı darmadağın gözükürken bile Travolta'ya beş basardı. Muhteşem değildi ama insan filmden de kopmuyor izlerkene.
    Puan: 9
  • Bitirim İkili 2 - Rush Hour 2

    ceki-kris

    zaten ceki amcanın bütün filmlerine hastayım yanına da kris iyi gitmiş. Filmin ilk kısmı biraz yavaştı ama 2. yarıda koptuk, bilmiyorum. Çekim hatalarına söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum ama bence filmin en güzel yeri kris'in kumarhanedeki "I have a dream one day..." diye başlayan repliğidir. Film bitince bi süre kendimize gelemedik. Birincisini izlemediğime üzüldüm.
    Puan: 9
  • Korkunç Bir Film 2 - Scary Movie 2

    öğğğ

    ay ne biliim gülmek istemiştim olmadı. Sadece kusmak istedim
    Puan: 3
  • Sakın Konuşma - Don't Say a Word

    buyur burdan yak!

    İzlemeyen okumasin

    Herşey çok iyi, hasta kız pek başarılı. Ancak Micheal Douglas nasıl oluyo da 10 yıldır hasta olan kızın problemini 6-7 saatte çözüyo anlayabilmiş değilim. Ayrıca diğer bi konu da amca nasıl akıl etti de kıza kendi evladının bebeğini götürdü, malum kızı hayata döndüren şey o bebek oldu. (İyi psikiyatrist böyle oluyo herhalde!) Bi de son bi ayrıntı, hiç farkettiniz mi Michael Douglas hep kentin en iyi yerlerinde yaşayan, s.ki t..klarına denk, mutlu bir aile hayatı olan ve hep şehrin en ünlü bişeysi. Be adam arada bir sefil adam rollerine çık da ne kadar iyi oyuncusun görelim. Çok vermicem işte, haketmedi. Verdiğim 6 da filmin sürükleyiciliğine. Bu turun en zayıf halkası seçildiniz güle güle!
    Puan: 6
  • Anna Karenina - Anna Karenina

    işte!

    Bu filmi çok geç bir vakitte izledim. Film bittiğinde ağlamıyordum ama 3 gün kendime gelemedim. Sanırım bu yapay ilişkiler yaşanmaya başlamadan önce gerçek aşk(!) böyle yaşanıyordu. Ne yazıkki geç gelmişiz hayata. Bu arada erkekler hep öküzmüş, sonradan olmamışlar.
    Puan: 9