zuxxi.com//sinema|geyiks

Kafarey

  • Haydut - Bandits

    hamsi tava

    Walla bence biraz baygındı film. Bruce karizması insanı biraz sıkıyor. Bob Thornton akılda kalıcı bir performans sergiliyor. İlginç bir istatistik sunmak gerekirse Thornton abimiz "Üçüncü Göz" 'de Cate Blanchett ile, "Armageddon" da ise Bruce Willis ile aynı sahneyi daha önce paylaşmıştı. Çok etkileyici olmasa da gidilebilecek bir film olduğunu düşünüyorum.
    Puan: 6
  • Olağan Şüpheliler - The Usual Suspects

    daha yapıcı lütfen

    İzlemeyen okumasin

    Arkadaşlar anladık herkes filmin piskopatı ama lütfen minimalize, sahneleri, tartışalım. Mesela, ilginçtir filmin orjinalinde Ajan Couyo(bööle mi yazılıyokine!) Verbal Kint(adamımız) i sorgularken, Verbal sessizce "I did kill Keaton!" diyormuş. Bana gelen rivayet böyle. Puanımı söylemem bile. Güler geçerim.
    Puan: 10
  • Schindler'in Listesi - Schindler's List

    dikkat!

    Arkadaşlarım bu filmde amaç zaten sonunda biz ekran başındakilere "Kahrolsun Hitler!Böyle vahşet olmaz olsun" Gibilerinden slogan attırmak. gerçi tamam, vahşetin Allahını yapmış adamlar (Almanlar ne yaparsa en iyisini yapıyo!) ama unutulmamalıdır ki Spielberg de yahudi kökenlidir ve filmde abartı unsuru çok iyi gizlenmiştir. Size asıl soykırım nedir söyleyeyim mi? 1864 de SÜRGÜN ile sonuçlanan Rus-Kuzey Kafkasyalı savaşıdır. Bu savaşta 1.500.000(yazıyla birbuçuk milyon) Kuzey Kafkasyalı ölmüştür. Ne yazık ki bunun filimini yapmaya kalkan 3.Dünya Savaşı-nı başlatmış olur.
    Puan: 9