zuxxi.com//sinema|geyiks

RaakibinGücüBelli

  • Vizontele - Vizontele

    MUZ ORTALARA ,KAFAYI ÇAKARIM

    Yılmaz Abi,abim bi dahaki filminde, flmin tüm sahnelerini,'reklam' olayının içine edip fragman olarak günde 5 kere izlettirme bize abim bea.Yani filmi izliyosun,misal tvde gördüğün şeyi bi de dev ekranda görüyosun ,gereken tepkiyi veremiyosun haliylen.Ayrıca abim yine ilk filmin olması şerefine(yeni araba aldım ,atlayın gezelim boş boş tarzında)bütün eşi dostu en az bi karede filme sokmak için, azami gayreti göstermişsin sırıtmış be muhterem abim.Aynı şekilde isteyerek veya istemeyerek 'Türk sinemasını muhassır medeniyet seviyesine sokacak kapı,Holyvud pikçırsın saltanatına son verecek şaheser'beklentileri yaratıldı ancak bu beklentilere siz pır pır uçan kaçan cihazlarla yolda giden arabaların kaportaları üzerinde sorti yapmak suretiyle cevap vermişiniz.Verdiğiniz gazla daha iyi bişey bekliyoduk kısaca.2.5 milyon dolar meselesini de her türk genci gibi '100 dolara 1 Nataşa'paritesinde düşündüm, 25000 nataşa eder ki korkunç paradır bizim portföyümüzde;boşa saçmışınız parayı af buyur yani.Filmin en iyisi baştan sona Altan Erkekli dir.Huşuyla izledim kendisini.Anlayana,belki de istemeden ince mesajlar veren,çok trajikomik unsurları alttan ince ince veren ve sırf bu yüzden dahası Türk filmi olmasından ötürü izleyin,fazla bişiyde beklemeyin.Daha iyi filmeleri ancak 'film yapabilen' bi sektör oluşturabilir.İnşallah daha iyileri de gelecektir.(Not kızarkadaşınızda alın,sıkılırsınız filan oynayacak bişi olsun.)
    Puan: 6
  • Komser Şekspir - Komser Şekspir

    Başlıksız Bıraksak Daha Karizmatik Olur

    Walla konu baya orjinal, oyuncular çok iyi. Özellikle heykel açılışı sahnesi ile insan hakları geyiği güzeldi. Derin düşününce bi sürü saçmalık çıkıyo filmden; ancak Vizonteleden çok çok daha güzel olmuş. Bu bariz ortada. Sinan Çetin sevdiğim bi kişilik deil, Türk sinemasının Tarantinosu havalarında her filminde boy gösterip, bi alay medyatik adamla mesaj kaygılı haybeye filmler yaptı. Ama bu filminde tekrar ediyorum bi ton saçmalığa rağmen, hem Devletin ve bürokrasinin sarsılmaz duruşunu hicv eden hem de insani ilişkilere göndermeler yapan çok sıcak bi iş çıkarmış. Tebrik ederim. Türk filmlerinin özellikle bu toparlanma döneminde izleyiciyi hayal kırıklığına uğratma lüksü yok. Bi de sırf Kadirizmin yıkılışını görmek için filme gidip, bu filmin hakkını yemeyin. Ne çatlarsınız gülmekten, ne salyanız sümüğünüze karışır. Hoştu. Güzeldi. Beğendim.
    Puan: 8
  • Şrek - Shrek

    Animasyon Deilse İzlemem Gardaş

    Çoluğu çocuğu annamadan bilmeden bu filme getiren.Animasyon denince dimalarını Tom ve Jerry den öteye geçiremeyen,her filme o gözle bakıp bunlara kendilerini layık görmeyenlerden olmayın. Gerekli ehemmiyeti verin bu filme. Animasyonun hastası olacaksınız.
    Puan: 10