zuxxi.com//sinema|geyiks

kedikiz

  • 6. Gün - The 6th Day

    Klonlamaya hayır!

    Diyorum ki "düşündürücü"!... USA daykene önemli birilerinden öğrendiğim kadarıyla bu gibi filmlerin konuları hükumetten çıkarmış, yani bir takım önemli deney sonuçları alındığında halk bu konulara hemen alışamayacağı için ufak ufak senaristlere ve basına yem atarlarmış ve de alışma süreci olurmuş böylece, bunu bilen kesim de böyle filmler izlediğinde endişelenir ve de ayaklanırmış... Bunları bilen biri olarak filmi izlerken ciddi endişe duydum... Senaryo iyi ya da oyuncular mükkemmel diyemiycem çünkü diil, sadece izlenmesi gerek çünkü gelecekte başımıza gelnesi muhtemel olan bir konuda cahil kalmamak lazım dimi? Kısacası bir gün sorulursa "klonlamaya hayır!"...
    Puan: 9
  • Billy Elliot - Billy Elliot

    Muhakkak izleyin!...

    Herhangi bir konuda eleştiri yapmak için o konuyu gerçekten çok iyi bilmek lazım... Müzik eleştirmeni olmak için en azından bir müzisyen kadar müzik bilgisine sahip olmak lazım. Bu yüzdendir ki buraya bir "eleştiri" yazarken aslında biraz da tedirginim ve henüz filmi izlemeden kritik yapmış olan ya da filmin minik oyuncusuna kıl olup (ki bu minik, dans yeteneğiyle beni adeta büyülmiştir) bütün film hakkında olumsuz yorum yapabilen arkadaşlara ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu filme gelince; özgün senaryosu, oyuncuların gerçekten takdire değer oyunculukları, ortaya çıkan sürükleyici ve çok keyifli bir eser çıkarmış... İllaki izleyin diyorum.
    Puan: 10
  • Özgür Duygular - La Fidélité

    Gerçekten de özgür kılmışlar duygularını!

    Fransız filmlerini özellikle seven biri olarak bu filmi merakla bekliyordum. Film deki Clelie kadar özgür olmayı isterdim :) Oyuncular iyi, senaryo orta, sürükleyicilik dersek o da orta ama sonuç damakta bıraktığı tad açısından gayet doyurucu! 2 Saatlik "özgürlük" seyiri!
    Puan: 8
  • Herkes Kendi Evinde - Herkes Kendi Evinde

    İşte bir Türk filmi daha...

    İzlemeyen okumasin

    Artık alışkanlık haline getirdim, sinema saatlerine burdan bakıp gideceğim filmin muhakkak öncesinden(yapılmışsa) eleştirisini okuyorum. E, bir film hakkında bu kadar aynı düşünce hakimiyeti varsa (olumlu açıdan) izlenmeye değerdir diye düşündüm. Henüz hayatımın en berbat filmi komser şeykspır vakıasının izlerinı üzerimden atamamışken yeni bir Türk filmine katlanıp katlanamayacağını kara kara düşünerek salona girdim. Yani, evet... sıradan bir "Türk" filmi değildi ve oyuncular iyi, Rus kızımız da pek güzeldi amaaaaaaa... ı-ıh! yine olmamış işte...Yani kolay mıdır ki 55.000$ kazanmak veya bir arada görmek? Bunun bir miktarını bile tanımadığın bir Rus kızına teslim etmek de sanırım ancak bizim filmlerimizde görülebilir! Birşeyler eksik, bir şeyler fazla... ben tutmadım, seven sevsin ne diyebilirim?
    Puan: 4