zuxxi.com//sinema|geyiks

layf

Para Maçı

para maçı olayı bizim sınıfta o kadar rağbet görmüştü ki eleme usulü turnuva yapılmasına karar verilmişti ve ilk turda hemen hemen bütün sıralarda para maçı yapılmıştı. Koridordan geçen diğer sınıftaki meslektaşlarımız ve öğretmenler ve müdür yardımcıları talebelerinin spor aşkını görmüş ve bu manzara karşısında duygulanmışlardı.

Superman

Reklamın sonlarına doğru otobüs yoldaki kaplumbağayı ezmemek için zınk diye durmamış mıydı?
  • Frekans - Frequency

    ...

    1-2 sene önce sinema dergisinde bu filmin çekildiğini duyduğumda konusu 'geleceğe dönüş'filmine benzediği için ne gereği var demiştim Hollywood'un huyunu bilmeme rağmen. Planımda yoktu filmi seyretmek. sinemadada 50-60 kişilik salonda gösterimdeydi. İnce kırmızı Hat'taki Jim Cavizel'in hatrına filme girmeye karar verdim. Sonuç: filim harikaydı. Herkese tavsiye ederim.
    Puan: 8
  • Kırmızı Gezegen - Red Planet

    daha ne istiyonuz

    Tamam, film o kadar heyecanlı deeldi ama bi Mars filminden daha ne beklenirki karrrrdeşim. Kuş uçmaz kervan geçmez bi gezegen var ortada. Ay gibi bomboş. Yaratık kovalayamazdı ekibi. Olsaydı artık illallah olurdu. Yaratık filminin devamları (ikincisi hariç) kovalamaca olayına gına getirmişti. Varsa kovalamaca fetişistleri robotla iktifa eder artık. Eee sonra, uzaylılara inananlar(uzaylıları ilah, yarı ilah olarak gören zavallı arkadaşları kastediyom)' yahu Mars filmi olurda atalarımızı göstermemek olur mu ?'demesinler. Zira bu mijını 'Görev Mars' filmi yerine getirmişti. Geriye ne kaldı. Klasik atmosfere girerken uzay aracının bozulması yada hasar görmesi, ekibin acilen kapsülle gezegene inmesi ve orada mahsur kalması, Houston ' la irtibat olayı ve saçmada olsa istasyona geri dönüş falan filan.. Mars görüntüleri de yanınıza kar kalıyo. Neyse durum bundan ibarettir. ii seyirler.
    Puan: 6
  • Grinç - How the Grinch Stole Christmas

    Dualite

    Bu filmi seyrettiğimde aklıma 'Batman Returns' filmi geldi. O film de Noel'de geçiyordu ve Gotham kentinin tasarımı Whoville kasabası gibi uçuktu. Hepsi bu kadar mı? Penguen de aynı Grinch gibi toplumdan dışlanmış bi yaratıktı ve halkın içine çıkarılma çabaları vardı(tabiki Penguende niyet kötüydü)Sonra, Grinch bi sahnede Penguen gibi haykırmıştı'Yan bebek,yan' diye. Film Dr.Seuss diye bi Amerikalının 'Her şeyin bi zıttı varsa Noel Baba'nın niye olmasın?' diyerekten yazdığı 'Grinch' adlı romanı konu ediniyo. Masalsı havayı vermek için kesenin aazı(tam 125 milyon USD)sonuna kadar açılmış 'Hook' filmi gibi. Ama Hook gibi iki seksen yatmamış. Çünkü fimde Jim Carrey var. Yapımcılar 'Ulan Grinch kostüm ve makyajla oynanacaksa Jİm'e ne gerek var?' diye cimrilik etmeye kalkışmışlarsada yönetmen onları ikna etmiş. Doğruda yapmış. Yüzünü film boyunca görmememize ramen kendini hemen hissettiriyo kerata(Bi çok sahnesiyle 'Mask' ı hatırlatıyo) He.film ne kadar komik derseniz?O kadar da çok komik diil. Ama tüketimlerindeki azgınlığıyla dünyada No.1 olan Amerikalılara bi mesaj koyuyoki o yeter bile filmi kurtarmaya. Ulan basit bi filme bu kadar yazılır mı?Ama bilgi mahiyetinde baya faydalı olabilir kaarilerim. Not:Film çocuk masalı idi ama yetişkinlere hitap eden bi kaç sahne vardı. Özellikle 'Buz Fırtınası' filminde öğrendiğimiz parti girişinde büyük kaseye evin anahtarlarını bırakma sahnesiyle dikkatlerinizi çekiyorum. Kardeşim seyrederken o olayı sorduğunda bi şey diyemedim. Ne diyeyim?
    Puan: 6
  • John Malkovich Olmak - Being John Malkovich

    dar mekanlar

    Abicim filme sözüm yokta Craig'in 7,5uncu kata ilk geldiğinde acayip darlandım nerdeyse bayılacaktım. Bi ara kendimi sinemadan dışarıya atacaktımda kendimi zarzor teskin ettim.
    Puan: 9
  • Vizontele - Vizontele

    Bi şey eksik

    Film hoştu ,Altan Erkekli süperdi ama o kadar.Bir şeyler eksikti filmde. Zannedersem filmin sonundan dolayı. İlla o 'son' şart idiyse, film Belediye başkanının çevresinde gelişmeliydi Emin karakteri fazla işgal etmemeliydi filmi. Bence filmin en can alıcı sahnesi kasaba ahalisinin tv'de futbol maçı yüzünden düğüne geç gitmeleriydi.İşte! tv'nin toplum hayatını etkiye almaya başlamasının en güzel özeti.Behey !bu halkı daha televoleler, reha muhtarlar ve tanık olmayı beklediğimiz,bi yaşımıza daha gireceğimiz tv olayları bekliyor. Not:Fİlmde bi şey garibime gitti.Kasaba halkı hayatlarında hiç tv görmemişler ama seyrettikleri sinema filmlerinde hiç mi tv sahnesi geçmiyo(tamam seyrettikleri galiba çok eski filmler ama)Yada Emin'in bu olaya hiç tanıklık etmemesi mantıksız.Dinlediği radyolarda illaki tv kelimesi geçmiştir.
    Puan: 6
  • Pearl Harbor - Pearl Harbor

    hayal kırıklığı

    'Independence Day' filmindeki gibi baskın sahnelerini nefesimi tutarak seyrettim ama ondan sonra bitsede gitsek demeye başladım. Vietnam'da yenilen bir millet bu savaşla ilgili dünya kadar film çevirdiyse kazandığı savaşların filmleri nasıl olur artık onu siz tahmin edin.Baştan sona propaganda.. Ulan onlar kahpelik yaptı perl harbıra saldırdı ya siz ne yaptınız.Niye filmde hiroşimadan bahsetmediniz. Yemiyo dimi. Titanic'te aşk tutmuştu ama burda malesef. Herhalde bi erkek oyunu olan savaşta kızlar pek sırıtır ondandır. O yüzden düşünürüm iiki er ryan'da böyle bi şey denememişler.
    Puan: 5
  • Şrek - Shrek

    Matrak

    İlk seyrettiğim animasyon filmi Aslan kraldı. Baya matrak bulmuştum. Ama Shreki gördükten sonra diğer animasyonlarla(hepsi güzel aslında) beraber halt etmiş dedim. Memetali'nin sesi cuk oturmuş. Yukardakilerin görüşüne katılıyorum.
    Puan: 9
  • Final Fantasy - Final Fantasy - The Spirits Within

    Tom Hanks'in haklı endişesi

    Şu insanoğlu teknolojik gelişmelere karşı bi türlü isabetli tahmin yürütemeyecek kadar yobaz bi varlıktır. Anlatırlar M.Ö. bilmem kaçıncı yüzyılda bi çinli filozof artık icat edilecek bi şey kalmadığından ahkam keserken 1900lerin başında bi amerikalı bakan zannedersem ondan geri kalmaz. Patent enstitüsüne yazdığı mektupta icat edilecek bi şey kalmadığını artık enstitünün kapatılması gerektiğinden dem vurur. Telefon gibi önemli bi icada karşı USA valilerinin icadı hafife almaları ve 'Her eyalete bi telefon yeter'demeleri, işinin piri olan IBM 'nin PC kavramıyla mucitlerle her zaman dalga geçen insanlar gibi dalga geçmesi yukarıda bahsettiğim insanlık dramının son örneklerinlendir. Sinema tarihinin önemli bi taşı olacak bi film karşısında artık 'yok daha neler'diyesi gelemiyor insanın içinden. Filmde belki gülemedik, hislenemedik yada ağlayamadık ama ilerde de olmayacak anlamına gelmiyo. Artık sanatında doyma noktasına gelmiş çizgi roman ve çizgi filmlere insan her türüne(erotik de dahil) karşı gerçekmiş gibi tepki veriyorsa final fantasy tarzında gelecekteki filmlerde de aynı tepkiyi verecek insanoğlu. Tabi tartışmalar alıp başını gidecek. Aktör ve aktrisler kara kara düşünecekler. Fabrikalara sokulan robotlar yüzünden işsiz kalan işçiler statüsüne özel hayatlari iğdiş edilen yukardaki cemiyet insanları da katılacak. Olsa olsa ekşın kahramanları zarar görür, karakter oyuncularına bi şeycik olmaz demeyi çok istiyorum. Arz- talep muhabbetinde sonuca ulaşmayı düşünürsek (ki öyle) telefon gibi pc gibi faydalı şeylere teveccüh ederek aydın, düşünür ve benzer takımları yanıltan toplumun bu teknolojik olaya karşı tutumunun ne olacağını beklemek gerekecek. Ben kendi adıma mesafeli yaklaşmalarını arzu edicem.
    Puan: 8
  • Jurassic Park III - Jurassic Park III

    olm manyak mısınız

    Sözüm jurassic park 1 ve 2yi seyretmiş olup 3üncüsüne gidenlere.Olm siz manyak mısınız.Hadi 1incisi teknoloji harikası dediler yeni deneyimler var dediler o zamanda kriz yoktu gittik seyreyledik.Sonra bunun 2incisi var dediler.Benim gibi hasstir diyip gitmeyenler büyük şeytana döviz bırakmayarak paralarını korudular.Şimdi inatla 3üncüsüne gidenleri annamıyom.Olm ne anlıyosunuz bu devam filmlerinden.Varsa bizim göremediğimiz bi şey filmde anlatında bizde öğrenelim. Son söz Türk lirasını koruyun.
    Puan: 1
  • Dr. Dolittle 2 - Dr. Dolittle 2

    Türk Lirasını koruyalım

    Az önce Jurassic park III sayfasına da yazdım. Buna da yazıyorum. BU filmin birincisine gidip ikincisine gitme gafleti olanlara söylüyorum Olm siz manyak mısınız. Aynı muhabbetleri tekrar tekrar seyretmek size ne kazandırıyo.Ne kaybettiriyo. Haybeye döviz çıkıyo. Yazık deil mi. Yoksa seyredecek orjinal film sinemada. Açın kitap okuyun. En kötü ihtimal tv seyerdin. ok
    Puan: 1
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    Karma

    Filmde başta Indiana Jones olmak üzere Mumya, Batman ve Mesaj filmlerinden kaynaklar var.
    Puan: 6
  • Maymunlar Cehennemi - Planet of the Apes

    Farklı tatlar

    İzlemeyen okumasin

    Aygır ve zdravkov nickli arkadaşlara katılıyom. Yav kardeşim bu film nasıl olmalıydı? 68 model filmin tıpatıpı mı?O zaman da 'Bu Tim denen adam boşuna vaktini harcamış' derdiniz. Adamcağız romanın dahice fikrini kendince başka yorumlamış. Belki filmin aksayan noktaları vardır. Hiç önemli diil. Tadını çıkar. Final sahnesine gelince yabancı dergide yazdığına göre: İçerde hapsolan Thade bi şekilde gemiyi çalıştırır ve rotayı dünyaya çevirir.(mantık arama tadını çıkar) Bizim esas oğlanın gittiği zamandan önceki zamanda dünyaya varır. Dünyayı tanıma, keşif şu bu derken kendi cinslerini eğitir teşkilatlandırır ve bizim esas oğlana güzel bi süpriz hazırlar. Haketti ama. Uslu uslu uzay geminde oturmayıp bi boklu şebeğin peşine dalarsan olacağıda buydu. İki gezegeni de cehenneme çevirirler böyle.
    Puan: 7
  • Esaretin Bedeli - The Shawshank Redemption

    ortak noktalar

    Küçük,büyük,erkek,kız,entel,dantel kim varsa herkesin ortak beğenisine sahip olan ender filmlerden biridir şovşenk ridempşın.Harika bi film gerçekten ama seyrederken bi şeye yanarım hep.O da bu filmi ilk olarak sinemada seyredemeyeşimdir.
    Puan: 9