zuxxi.com//sinema|geyiks

bluesings

  • Abuzer Kadayıf - Abuzer Kadayıf

    ...

    Herkesin bildigi biseyi anlatmak zordur. Bu da süper bi örnek olmasa da iyiydi kanimca. Bazi yerlerdeki gereksiz duygu gösterileri ve bazen oyuncularin yapay olmasi disinda tabii. Bi de küfür olayi var. Bilmiom "Sen de beni sigen." diyince gülünücek ne var. Ama gene de karakterin Abuzeri tercih etmesi türk insaninin %90 nin tercihini gösteriyodu. O acidan sevdim. Gidiniz.
    Puan: 7
  • Dokuzuncu Kapı - The Ninth Gate

    ...

    Rosemary'nin Bebegi ya da Aci Ay gibi bisey bekliyodum acikcasi. Ama gene de Polanski adini lekeledigini sanmiyorum. Atmosfer ve oyunculuk ve özellikle de jenerigi begendim. Bi de Polanski'nin karisi Emmanuel süpeerdi. Gidilmeli, gorulmeli.
    Puan: 8
  • Görünmeyen Tehlike - Hollow Man

    Yaramaz

    Efektler ve Elizabeth disinda ihhhh. Hikayeye yazik olmus oysa ki neler çikardi. Ama sonucta sacma bi aksiyona donusmus. Zamaniniza yazik.
    Puan: 4
  • Kızlar ve Erkekler - Boys and Girls

    Ehh

    Yine romantik komedilere gore fena diil. Okul ortami bi degisiklik . Genc romantiklerin komedisi. Ama erkek karakter olmamis. Claire de fazla gercek disi . Senaristler askla ilgili tüm düsüncelerini söylemsiler ki bi kismi ilginc. Ya gerçekten es ruh, idela ask diye bisey yoksa. Bunlar sadece yasama sarilmak için uydurulmus seylerse ve daha da kötüsü biz onlara inanicak kadar aptlasak. Ama ne yalan söyliyim insanin içini isitiyo film. Sonu fazla kliseydi ama ask var sevgi var. Eh bunlar da güsel. Gidin ama TV de daha iyi olur.
    Puan: 5
  • Korkunç Bir Film - Scary Movie

    Sulu

    Walla gülünebilicek yerlerin cogu zaten fragmanlarda gösterilmis oldugu ve biz de bu fragmanlari 57 kere izledigimiz için pek bayikti film. Bi, kizin havada dansettigi yeri hatirliom komik olan o kadar. Absürd komedi bekliyodum ama sululuk ve civiklikdan baska bisey çikmadi. Dedigim gibi küfüre gülemem gülmem. Ama gene de fragmanlari gördükten sonra sartlaniyosunuz filmi görmeye. Eh bi görün de bi tarafiniz sismesin.
    Puan: 4
  • Son Durak - Final Destination

    Gidilicek

    Bi sürü mantiksizlikla dolu bi film. Cocuklar arkadaslari olunce uzulmuyolar, kaderi kandirip sira atlatiyolar falan filan. Ama gene de korkutucu bi filmdi. O acidan gitmek gerekir. Hatta son zamanlardaki korkunc-gerlimlerin en iyisiydi. Maksat korkmaksa bazi mantiksizliklari es gecebiliyo insan. Sonu komikdi ama sanki biraz filmin etkisini azaltiyodu. Ama gidin. Hatta ve hatta mutlaka gidin. Ali de güsel bi kiz bu arada.
    Puan: 8
  • Vay Anam Vay - Big Momma's House

    Klişe

    Valla bu filmi o kadar çok gördük ki. Artik bayiyo. Hele polisin cesurlugu, atakligi, espritüelligi, asiligi, killigi, tüylügü ve de kizla romantik yakinlasmasi ve kizin kandirldigini ögrenince saçmalamasi faln filan. Valla herkesin bildigi bi hikayeyi herkesin bildigi bi sekilde göstermek çok saçma bence. Sadece ve sadece Aartin Lawrance in Big Momma taklidi için seyredilir o da TV de.
    Puan: 4
  • Yedi - Se7en

    Kevin

    Iste herkesin bildigi bi geyigi herkesin agzini acik birakacak sekilde anlatmanin en iyi örnegi. Yaratici ve ürkünç. Bi de Kevin'in 'Detective' diye bagirdigi sahne var ki final sahnesine tercih ederim walla. 10 vermedim çünkü 10 luk film yoktur. Daha dogrusu 10luk hiçbisey yoktur.
    Puan: 9
  • Evrim - Evolution

    Logosu guzel

    Fazla bisey beklemiyoduk, fazla da hayal kirikligi olmadi dolayisiyla. Tipik Amerikan kahramanlik filmi. ama sanirim digerlerine gore daha az ciddiye aliyodu kendini. Deep Impact turu filmler gibi kendini ciddiye alarak rezil olmuyodu. Ama gene de karakterler mide bulandirici derecede kliseydi. Julianne Moore seker kadin. Yaz gunlerine uygun bi film. Uzaylilari sampuanla yenmek de bir nevi yenilik aslinda. Ama Tv de seyredin derim ben gene de.
    Puan: 5
  • Cube - Cube

    Urkunc

    İzlemeyen okumasin

    Girisi superdi. Inasinin tuylerini diken diken edicek turden. Ama sonra tabi ki bazi kliselerden kurtulamiyo film. Karakterler cok klise, oyunculuk kotu, mantik hatalari var. Eger kullanmiyosan ise yaramadigini kabul ediceksin kisminda koptum. Cok guzeldi. Hatalarina ragmen 7 veriyorum cunku atmosfer, korkunc cinayetler oldukca basarili. Geriliyomusun, geriliyosun. Etkileniyomusun, etkileniyosun. O yuzden 7
    Puan: 7