zuxxi.com//sinema|geyiks

ktb

  • Yaşam Kanıtı - Proof of Life

    David Morse olayı...

    Yoruma açık film. Beğenen de haklı beğenmeyen de. Ben öyle çok etkilenmedim. Ama sıkılmadım da. Zaten çok şeyler umarak gitmezseniz iyi vakit geçirirsiniz. Ama David Morse iyiydi. Belki de rolü iyi olmaya müsait. Bu adamı The Rock ve Green Mile'da da beğenmiştim. Bu kez daha iyiydi. Dialoglar bazen sıkıyor. Öyle çok sıkı action falan da yok. Ama teröristlerin ortamı, kamp manzaraları güzel. Finalde adamların taktikleri, hareketleri falan da öyle şov tv filmlerindeki gibi saçma sapan değil, olabildiğince(yani bir holivut filminde ne kadar olabilirse) mantıklı. Vakit kaybı değil ama görülmese de olur diyorum ben.
    Puan: 6
  • Yeni Hayat - Cast Away

    FedEx, Wilson, paten, vs...

    Tom Hanks'e sözüm yok. Ama neden film bu kadar düş kırıklığı yaratıyor bilmem. Adam kurtulduktan sonrasını neden o kadar uzatmışlar ki. Ben adadaki kısımların biraz daha uzamasını dilerdim. Filmin en çarpıcı karakteri ise Wilson. Ne diyim. Gerçekten iyi bulmuşlar onu. Ayrıca bir dişhekimi olarak paten sahnesinde ürktüm. O ne arkadaş. Mümkün değil öyle birşey. Adadaki diğer herşey harika. Ateş yakma sahneleri gibi. Ama insan o kadar zamanda daha fazla kilo verir gibi geliyor bana. Dediğim gibi, adam adadayken herşey iyi. Belki Helen Hunt'a para verdik, biraz daha oynatalım diye düşündüler. Ama o finaldaki muammayı ben de çözemedim. Başka film kalmamışsa ya da Tom Hanks manyağıyım diyorsanız gidin. Ama çok şey ummayın.
    Puan: 6
  • İyilik Bul, İyilik Yap - Pay It Forward

    ...

    Konu biraz uçuk gibi geliyor aslında. Ancak sonuçta bu bir film. Mamüle bakmak lazım. Bu kadar iyi oyuncuyla zaten kötü bir film beklemiyordum. Ama umduğumdan daha iyi çıktı. Yalnız filmin Türkçe adı bir facia. Bu adları kim düşünüyor acaba? Velet yine harikaydı. Kevin abiye ve Helen ablaya da lafım yok. Ancak James Caveizel(Jerry) bence harikaydı. Bon Jovi filmin sürpriz oyuncusu ama fonksiyonunu pek anlayamadım. Olmasa da olurdu yani. Basit bir düşünceden adamlar çok iyi film çıkarmış. Ancak saçmalıklar yok değil. Hele bir Jaguar olayı var ki akıllara zarar. Sonuçta dediğim gibi mamül önemli. Gidin görün derim ben. Kesinlikle pişman olmazsınız. Sürpriz finale rağmen insan hafif bir tebessümle çıkıyor filmden. Son dönemde paramı helal edebileceğim tek film diyebilirim.
    Puan: 8
  • Aile Babası - The Family Man

    Herşeyi olan birine ne verebilirsiniz ki?

    Game filminin afişinde bu yazılıydı. Bu filmde de Nicolas abimiz böyle birisi. Ama bir gün kazın ayağının hiç de öyle olmadığını farkediyor. Çok şey anlatıyor film. Neleri nelere tercih edersiniz? Hayat nelere sahip olmak için? Bence izleyin bu filmi. Ayrıca son zamanlarda komedi filmlerinde bile bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum.
    Puan: 7