zuxxi.com//sinema|geyiks

BinauraL

  • Annem Hakkındaki Her Şey - Todo sobre mi madre

    tam puan

    Almodovar artik yonetmenlikte belli bir olgunluga ulashtigini kanitliyor. İnandırıcı karakterler ve zeki senaryosuyla taze etkileyici ve sürükleyici bir film. Filmin başrol oyuncusu çok iyi analiz edilmiş ve filmde erkeklerin olmayışı filmin kadın erkek ilişkilerinin devreye girmemesini ve insan ilişkileri üzerine daha çok eğilmesini sağlamış. Bu filmdeki tüm ilişkiler kişilerden bağımsız, ilgi ve önem üzerine kurulu. All About My Mother incelikle hazırlanmış bir melodram olsa da, daha derine inmek ve detaylara dikkat edip farklı şeyler hissetmek isteyenler için çok zengin bir film. Tüm bu melodramın yanı sıra film sizi güldürmeyi de başarıyor. Almodovar klasik bir Hollywood melodramını almış, bambaşka diyarlara götürmüş. Komik, zekice işlenmiş, canlı, düşündürücü, ilgi çekici, postmodern bir başyapıt.
    Puan: 10
  • Sensiz Olmaz - High Fidelity

    cok sefdim

    john cusack sevenler, bu filmden sonra ona bir kez daha asik olabilirler. Yaz doneminde seyrettigim izlemesi kolay ama salak ve klishe ask, komedi filmlerinden olmayan tek romantik komedi. Eger bir de muzik zevkiniz de iyiyse bu filmden ciddi anlamda keyif alacaksiniz
    Puan: 8
  • Kapışma - Snatch

    Sirlar Oteli ve Snatch Izleyicileri

    Sirlar Oteli gibi bir filme burun kivirip Snatch'e ayilip bayilan bir kitle gozlemliyorum burada. Buna hem uzuluyorum hem seviniyorum. Once uzulme sebebime deginecegim: uzuluyorum chunku Sirlar Oteli, karakterleri iyi oturtulmush, senaryosu iyi olan, guzel goruntulere, resimlere sahip bir film ve en onemlisi sinema ustasi Wim Wenders'in filmi.(fakat bu arenada 6.5 puan almish) Snatch ise henuz kendini ispatlamamish bir yonetmen tarafindan chekilmish, evet orijinal fikirleri olan, fakat lesh gibi Tarantino kokan ve bu yapilirken de kara mizahin bokunu chikaran bir film.(arena ortalamasi 8.5) Bu filmde de oyuncular gayet iyi performans sergilemishler ama senaryo karmakarishik ve ne yaptigini bilmiyor. Filmin birkach yerindeki kurgular gerchekten hoshuma gitti arti bazi iyi goruntuler var fakat bence oldukcha toy, cig bir film. Eger bu filmde komedi unsuru bu kadar on planda olmasaydi insanlar yine 10 puan verir miydi diye merak ediyorum. Gittigim matinede hayretle gordum ki insanlar kahkahalar ichinde yerlerde surunuyorlardi. Evet gulunecek sahneler boldu fakat izleyicilerin bu kadar kolay yerlerde surunmesini anlayamiyorum. Ve bu gulen tiplerin sonradan arkadashlarina filmi onerirken "acayip komikti olm, oldum gulmekten kesin gidin" diyecek olmalari ve sinema salonlarindaki gereksiz kahkaha gurultusunun bu shekilde sokaklara tashacak olma olasiligi beni dehshete dushuruyor. Yine de sevindigim bir taraf var ki; Turkiye'de sinemaya hala bu kadar kit, dar gorushlu bakan ve filmden anlamayan insan olmasi beni ve benim gibi sinema okumush olan ve belli yonetmenlerin usluplarina ve eserlerine saygiyla bakan genchleri ozel kilmakta.
    Puan: 6