zuxxi.com//sinema|geyiks

normal

  • Fasulye - Fasulye

    heh

    (Ben ekselans ın cevap yazdığı NoCaRe isimli arkadaşım.İkinci bir yorum yazılamadığından böle yazıyorum.) Ekselans arkadasım,ben yaptığım yorumları ninelerin beğenilerine göre değil,görsel-işitsel-anlatımsal bir takım estetik yargılara göre yapıyorum.Arka arkaya sıralanmış sıradan esprilerle ayakta durmaya çalışan ve 'ah be adamlar zeka yapmış,böle olacağını nasılda tahmin edemedim' dediğin 1 sahnenin bile olmadığı bir film olarak nitelemek istedim. Bu filmi yapanlara fasulye dağıtıyorlar diye gıcığım olacaksa tüm perşembe pazarı camiasına da gıcığım.Tabii sen bu ikisini bir tutuyorsan.. Buna ek olarak ben orjinal bir film yapma bağlamında yeni sinemacıların etkili olacağını savunuyorum. Verdiğim 2 puanın yanındaki tanımı zuxxi yapmış ve bu beni bağlamaz.O 2 puanın yanına 'bu film benim kakamı getirdi' yazsaydı da yine 2 verecektim.Bu tamamen matamatiksel bir durum.Lütfen kendini üzme böyle şeylerle güzel arkadasım. Son olarak,sen suçlu değilsin ekselans,eminim sende bu filme 2-3 puan biçmişsindir ama o filmin çıkışındaki nine var ya;Esas salak o işte.
    Puan: 2
  • Dokuzuncu Kapı - The Ninth Gate

    ...

    Roman polanski'nin en kötü filmi.Roman polanski ve filmlerine özel ilgi duymuyorsan sevmeyeceksin. Gitmesen de olur filmlerden.
    Puan: 6
  • Kapışma - Snatch

    Sinema kulvarı çok tehlikelidir..

    Sinema severler arasına nifak tohumları ekmek isteyen kişiler kötüdür. G.Ritchie Madonna nın kocası diye böyle eleştiriliyor, bunun farkındayım. Bu adamı Tarantino ile karşılaştıran kişileride hiç benimseyemiyorum . Her içinde suçlu karakterler bulunan ve adam öldürülen filmin tarantino akımı olduğunu mu zannediorsunuz. Film noir in klişelerini yıkan ve sinemayı maymun etmeden digitalleştiren bir adam olduğu için bu kişiliği tebrik ederim. Yaptığı sütlü ve borisli bölümdeki kurgu maymunluğu da eski numaradır. Genelde sinema örencileri kendileri keşfetmiş gibi bu parallel kurguyu zırtpırt kullanırlar. Güzel kurgusu falan var diyenlere kanmayalım. Mickey'nin annesi dışında tüm oyuncular lezzetliydi. Son olarak ''berbere gidiyordum ama bu filme girdim harika çıktı'' yahut Fritz Lang varken Guy Ritchie de kimmiş gibi yorum yapan zatları mütemadiyen kınıyorum.
    Puan: 7
  • Hannibal - Hannibal

    ...

    boom mikrofon ülkelerde gösterilen film standartları değişik olduğundan görünüyor. mütemadiyen boom mic.muhabbetine girmekten sıkılıp, neden böyleymiş die araştırıverin. Film, son yemek sekansının kısa olması ve Mason'a film içinde verilen önemin sonunda verilmeyip, geçiştirilmesi dışında pek güzeldi.
    Puan: 9