zuxxi.com//sinema|geyiks

selim isik

Kuzey'de Bir Yer

babamın bir arkadaşı vardı, bayaa yaşlı bir adamdı rahmetli; 'şimalde bir yer' diye durmadan bu diziyi anlatırdı. 'şimal'i pek çok yakıştırırdım, daha karizma gelirdi bana.

Büyük Tuzak

Gizli ajan Vini Teranova delikanlılığın kitabını TV dizilerinde ilk yazandı. Alişan'ın biraz daha iricesi ve daha resmi olanıydı. Ondan eksik kalan sayfalara Alişan birşeyler yazdı galiba. Gizli ajan Vinnie Terranova hep bir kılıklara girer, suçlularla hem-hal olur, güvenlerini kazanır, sonra kazığı atıp içeri tıkardı. Bunun yanlış hatırlamıyorsam Frenk Mak Pay diye bir amiri vardı ki; tam bir memurdu. Buna arka çıkmaz, halden anlamaz, insiyatif kullanmaz, durmadan hariçten ahkam keserdi. Ama seyirci ifrit olmasın diye olmadık bir yerde babalık yapar dizideki yerini sağlamlaştırırdı. Ancak ayakları olmayan özürlü bir başka ajan -tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen- esas oğlanın eli ayağı olmuştu, dizideki en sosyal adamdı; rockçı kılıklı biriydi. Vini, maço, iki kaşı birleşmiş, hiç birşeyi anlamamış gibi bir ifadesi olmakla beraber özü sözü bir (tabii işinin gereği yalanlar kıvırıyor, kılıklara giriyordu ama...), karayağız bir idolümüzdü. Mavi Ay'cılar başka bir fraksyon olmuştu, Wiseguy'cılar başka! Metalci, Rockçı gibi bölünmüştük.
  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    esas oglan cekik gozluydu!!!

    herseyden ote amerikalilar filmde 'esas oglan' bir sarisin goremedikleri icin ne kadar bozulmuslardir? ne hos masaldi oyle... bi'daha gidiim
    Puan: 10