zuxxi.com//sinema|geyiks

patty diphusa

  • Sensiz Olmaz - High Fidelity

    High Fidelity ve berbat çevirisi Sensiz Olmaz

    Yine bir çeviri krizi. Malesef bu da önüne geçilemeyecek yurdumuz trajedilerinden biri. Heneyse. Sıradan bir hikayeye, keyifli ve içten anlatım, mükemmel cast. İnce bir mizah. Bir de müzikler tabi ki. Ukala yorumlar yapmaya gerek yok. Son derece basit ve doğal. "İzlerken kendinden birşeyler bulduğun (öğğ)" bir film. Bu iğrenç tabirin şimdiye dek gördüğüm en güzel örneklerinden biri. Derhal gidilip görülmesi gerekir. Hepsini geçtim sırf kadroya gidilir. Çok hoş,çok.
    Puan: 8
  • Piyano - The Piano

    ne ince duyarlılık,

    ne güzel kadraj, ne başarılı renkler, ne oyunculuk ve tabi ki ne senaryo... 10 puan. 10
    Puan: 10
  • 60 Saniye - Gone in Sixty Seconds

    palavra

    Olmamış.Cage'e yakıştıramadığım bir film.Tempo falan yerinde ama katiyen kurtarmıyor.Klişe diyaloglar,baygınlık getiren aksiyon numaraları bu filmde de tam takım.Kovalamaca sahnesi bir kere de polisin zaferiyle bitsin kardeşim böyle sahte bir şanssızlık olur mu.Ayrıca Angelina Jolie oyuncu kadrosuna marketing mantığıyla alınmış ve hatta aynı mantıkla filmin afişinde boy göstermiş.Oysa hiç bi numarası olmuyor film bounca.Gidilmesin bu filme, vakit kaybı bu güzel havada.
    Puan: 3
  • Dokuzuncu Kapı - The Ninth Gate

    çocuklar sinema kişisel birşeydir, kimse kimseyi 1 veya 10 verdi diye aşşalamasın.

    Bence çok çok iyiydi. Konu gayet ilgi çekici ve güzel. Senaryo akıllıca yazılmış. Polanskiyi zaten severim. Ressam gibi yönetmendir. Kamerayı müthiş kullanıyo ayrıca. Joni Depp ise son zamanlarda film seçmeye başladı anladığım kadarıyla. Fear and loathin in Las Vegas ve Sleepy Hollow mükemmel işlerdi. Bi tek arada Astronotun Karısı batırdı. Ama olsun sağlam oyuncudur. Detaylar çok hoş filmde. Kitaplar falan, sürükleyici yani. Karakterler de iyi çıktı, kadro sağlam. Rosemary's Babe, Chinatown ve Bitter Moon dan sonra olmuş güzelinden bir Polanski filmi.
    Puan: 9
  • Kapışma - Snatch

    Ben de özlemişim

    Ben ise böyle hareketli,mizah dolu karanlık adam filmlerini özlemişim. Of çok eğlendim valla. Goodfellas ve Reservoir Köpeklerinden sonra Snatch ile mükemmel üçlü oluştu. Bayılıyorum bu kıro gangster hikayeli filmlere. Zhe Germans. Oyuncular filme cuk oturmuş. Çingene tayfası çok kıyaktı. Brad e ve oyunculuğuna laf yok zaten. Guy Ritchie nin başka filmini henüz görmişlüğüm yok ama adam kendini belli etti. Yazarken özledim. Bir daha gideceğim. Herkes gitsin görsün. Eğlenmeyen kendini gözden geçirsin.
    Puan: 9
  • Karanlıkta Dans - Dancer in the Dark

    Duygu Seli

    Çok çok çok çok etkileyiciydi. Söyleyecek laf yok bence. Kesinlikle gidin görün, hissedin, bu adamın bütün filmleri insanın içine işliyor, bu kadın da ne yapsa bi acayip oluyor.
    Puan: 9
  • Hücre - The Cell

    eh

    bence de pek bi numara yok.tamam bazı görüntüler çok değişik ama kendimi kaptırmadım filme. gerilmedim, heyecanlanmadım vs... biraz sinirlerim bozuldu o kadar. sonrasında hemen unuttum zaten. bisürü güzel film varken bunula vakit harcamayın derim ben.
    Puan: 5
  • Sırlar Oteli - The Million Dollar Hotel

    life is the best

    filmin tüm hikayesi ilk cümlesinde. yaşama dair değişik hisler ve fikirler geliyo insana. güzel müzikler eşliğinde. bence çok soft bi film. hiçbir zorlaması ve iddası yok. oyuncular iyi. küçük bir hikaye üstüne kafa patlatacak hiçbirşey yok. sadece izle, yorulmadan. ben çok beğendim. anlayan anlar. ya da yaşayan anlar desem daha mı doğru olur acaba.
    Puan: 9
  • Nerdesin Be Birader? - O Brother, Where Art Thou

    gene yaptılar

    gene mi yahu. behaviourisme bak. ne parlak fikirmiş şu odyssey. ne güzel senaryoymuş ıncık cıncık. ne orjinallik, ne parlak fikir. cast, müzik. ne espri, ne muziplik. ne insanlık, aradan gözüken. tanıyan, bilen, anlayan gitsin bayılsın, bitince bozulsun. coenler işte. canlarım.
    Puan: 10
  • Zor Baba - Meet the Parents

    ne buldu bu kadar adam bu filmde

    çoğunluğun aksine, ben pek beğenmedim. stiller'ın oyunculuğu ve de niro'nun varlığı dışında filmde hiçbir numara yok. gayet dandik, sıradan bir komedi. hele öyle kahkahalarla gülünecek falan hiçbirşey yok. tatsız bir abartı silsilesi. vakit kaybı.
    Puan: 3
  • Amerikan Sapığı - American Psycho

    amerikan sapığıymış

    Amerika'nın nesini beğendim ki sapığını beğeneyim. Kabahat bende.
    Puan: 1
  • Gladyatör - Gladiator

    maximus da kimmiş?

    en büyük spartacus başka büyük yok.
    Puan: 4