zuxxi.com//sinema|geyiks

Supremecaste

Susam Sokağı

Şöle bi şarkı sölerdi Kurabiye Canavarı en acıklı ses tonuyla: "Bir zamanlar kurabiyeydin Şimdi kırıntı oldun... Tam düşmedin derken Ufalanmışsın sen..." Onun yere düşüp kırılan kurabiyelerine yaktığı bu ağıt hala kulaklarımdadır.

Clementine

Ateşten oluşan zebellah gibi bi yaratık vardı, bu klementine nedense büyük bi kin duyar, şööle yapcam bööle dövcem diye tehdit ederdi. Clementine de güzel kızdı vesselam, ööle japon çizgi filimlerindeki gibi kocaman kocaman gözleri yoktu.

Metin Milli

Annemin müvekkiliymiş zamanında. Bi akşam çıktığı gazinoya davet etmiş. Konser sonası kuliste konuşurlarken annemin dikkatini beyimizin gümüşi çizgili siyah ceketi çekmiş. Bi de yakından bakmış ki ne görsün: O çizgiler sırmalı mini mini yazılmış "metinmillimetinmillimetinmilli..." şeklinde giden harf dizileri diilmiymiş? Yemin etti valla.

Langırt

tırtır yapmak - yani kolları ellimizle sertçe bikaç tur attırıcak şekilde çevirmek kınanan bi tutumdu. Tırtırla çok sert goller atılabilirdi, vefakat bi oyunda bikaç kereden fazla yapılırsa karşı taraf mızmızlanmaya başlardı. Sona forvetlerin bulunduğu demir karşı tarafa doğru baya bi uzayabildiği için karşı oyuncu kaleci ve defansına hükmedecek pozisyondayken forvet demiri ittirilip bi araba küfür yemenize neden olacak şekilde oyuncunun boyuna göre karnına ya da daha hınzırcası bacakarasına sokulabilirdi. Bi de uzun oynayabilmek için jetoncu amcaya görünmeden kalenin içine tülbent konur, böylece topun kaleye girmesi önlenerek eşein şeyine su kaçırana kadar oynanabilirdi.

Hayır O Diyil'ciler

Bi de "onu bunu bırak da sen..." diye girenler vardır ki cümleye, karşılarında dediklerinin buruşturulmuş bi kağıt parçası kadar değeri yokmuş gibi hissedersin. Yahu bi dinle be adam, bi dinle!

Üniversite sınavı kursuna gitme

Okullardaki üniforma çılgınlığının dershanedeki karşılığı "dersane promosyonu klasör"dür. Yaklaşık 125 metre öteden klasörüne bakılarak genç bireyin hangi dersaneye gittiği şıp diye anlaşılır. En iğrenci fen bilimleri merkezi'nin klasörüdür ki üzerinde pasteur den tut da einstein a kadar birsürü bilimadamının resmi vardır. Kardeşim dersane açtın sen lise 1 derslerini veriyosun, ne einstein ı allaşkına!