zuxxi.com//sinema|geyiks

Yakad

  • 28 Gün - 28 Days

    Gidilsin gidilsin

    Öncelikle çok fazla sinemaya gitmediğimi(değişecek bu durum sanırım) belirtmek isterim. Ama iyi filmden anlarım. Bence çok güzel bir film. Sahip olmacı karakterli şabloncu burjuvalardan ve sonradan görme yuppilerden, bazı şeylerle yüzleşmek ve sorgulamaktan hiç hoşlanmayan tipler varsa pek hoşuna gitmez onların bu film. Onlar Bodrum'a gitsin bence. Bazı sahneler özellikle müthiş komik ve eğlenceli aynı zamanda düşündürücü ve hatırlatıcıydı. Gwen'in(Sandra Bullock'un) atın ayağını kaldırmayı başarması sahnesi sanırım filmin en vurucu sahnesiydi. Bu filmi TV'de de seyredeceğim. Filmin finalinde, satıcıya laf anlatmakta olan, çiçeğini bakımsızlıktan öldürmüş komik gencin küçük köpeğinin göründüğü enstantenede ben de kahkahamı koyuverdim nihayet. Bodrum'a gideceklere de selamlar diyorum. Haa, gitmeyin ya, siz de izleyin şu filmi. Puanıma gelince, "Güle güle" ye verdiğim gibi "28 Days" e de 10. Filmin sonunda ben de "keşke biraz daha sürseydi" dedim. Belki devamını da çekerler ne dersiniz.
    Puan: 10
  • Komser Şekspir - Komser Şekspir

    MÜTHİŞ

    Cemil, Beyoğlu karakolunda komiser olarak görev yapan sert mizaçlı, vatansever bir polistir. Ama onun bu sert yaradılışının altında aslında son derece insancıl ve biricik kızının sevgisiyle yaşayan bir baba vardır. Kızının kansere yakalandığını ve fazla ömrü kalmadığını öğrendiğinde dünya başına yıkılır. Karar verir, ne yapıp edecek kızının bütün dileklerini yerine getirecektir. Hem de karakolda göz altında tutulan memur, tinerci, mafya babası, fahişe ve sokak çocukları ile birlikte "devletin karakolu"nda 'Pamuk Prenses ve 7 cüceleri' sahneleme pahasına. Kızını hayata bağlamak için herşeyi yapmaya hazırdır. Fakat "devlet baba" sert, katı, soğuk ve çok ciddidir. Sinan Çetin'den grotesk, mizah dolu, uçuk kaçık, çılgın bir film... Pamuk Prenses ve 7 cüceler parmaklıklar ardına düşüyor, Kadir İnanır etek giyiyor ve daha neler neler... Yer yer güldürüp, yer yer hüzünlendiren, kesinlikle düşündüren bir film... Yukarıdaki yazı bir web sitesinden alınmadır. Sinemada (Ortaköy'de) bu filmi izledikten sonra surf yaparken rastladım. Ve hemen kopyaladım. "Ne yazabilirim böyle müthiş bir filme.." derken bi baktım önümde ;-)) Evet arkadaşlar, diyorum ki: "Müthiş, müthiş... BU FİLM TÜRKİYE'Yİ DEÐİŞTİRİR... Paketlenmiş pratik hindi döner gibi..(vejetaryenliği tercih ederim...) Bu bir devrim... Bir dönüm noktası! OLSUN! olacak; en azından benim için. YAŞASIN HUKUK DEVLETİ (KANUN DEVLETİNE GÜLE GÜLE!) YAŞASIN BİREYİN HAKLARI YAŞASIN ÖZGÜRLÜK SEVGİ PAYLAŞIM DOSTLUK DAYANIŞMA " Bu filmi sinemada izlememek büyük bir kayıp olacak! Sakın vazgeçmeyin.
    Puan: 10
  • Grinç - How the Grinch Stole Christmas

    İnsana bir şeyler veren bir film

    filme gittiğimde, ilk başta biraz sıkıcı , ağır tempolu sandım fakat sonra fikrim değişti; iyi ki gitmişim. Sinemada izlemek bu film için bence bir ayrıcalık; Sİnemada izlemek şart diyebilirim. ÇÜNKÜ TATLI RÜYALAR; ÇOCUK DÜŞLERİ BÜYÜK EKRAN SEYREDİLİR:-) ... öZELLİKLLE küçük kız çok tatlıydı; harikaydı, Grinç'ten ziyade (Grinç bir sürü pislik yapıyordu naapıyim:)) soğanı ekmeksiz yiyip hohlama sahnesi v.s. ) küçük şeker kızı sevdim. Herkes şu denli duygulanmayabilir fakat ben birkaç sahnede ağladım. Erkek adam da ağlar! Puanını yükseltmek için 10 verme hakkımı kullanıyorum.
    Puan: 10