zuxxi.com//sinema|geyiks

eowyn34

Kız İsteme

Olabilecek herhalde en ilginç kız isteme vakası benim başıma geldi. Aileler biraraya geldiler, benim ailem+teyze ve halalarım, şimdiki eşimin ailesi ve teyzeleri. Toplam 20 kişi filanız. Normalde son derece soğuk geçmesi beklenen bu eylem bizim evde bayrama dönüştü. Nasıl mı ? Baba tarafım ile eşimin anne tarafı Yugoslavya'nın aynı köyünden çıktılar. Birbirlerinin evlerini bile biliyorlarmış. Ardından benim eniştem ile onun teyzeleri Üsküdar'dan çocukluk arkadaşı çıktılar. Beraber oyun oynadıkları bahçeleri, yaptıkları yaramazlıkları filan konuştular. Ardından kuzenim ile eşimin kuzeni aynı stüdyodan müzik arkadaşı çıktılar. Herkes birbirini kucaklıyor, sarılıyor filan. Bana da tabii durumu derin bir dumur içinde seyretmek düştü, şaşkınlıktan kahve bile pişiremedim.

Duran Duran

Bir zamanların genç kızlarında Duran Duran hastalığı vardı. Hatunlar, aralarında Simon Le Bon'cular ve John Taylor'cılar olarak ikiye ayrılırdı. Lezbiyen eğimli kızlar ise Nick Rhodes'u beğenmelerinden ayırt edilirdi. İnanılmaz bir olaydır ki bu ayrılık yüzünden kızlar felaket kavgalara tutuşurdu. Ne safmışız be.
  • Kusursuz Fırtına - The Perfect Storm

    Berbat...

    Efektör abim birgün demiş ki, "Ülen şehene bi su dalgası efekti buldum, hadi prodüktör abilerim, şu efekte bir film çekelim" veeee sonucunda bu film olmuş. Rezalet ötesi. Filmin en gülünesi olayı ise George Clooney'in o çaresiz durumda bile ful karizma takılması. Güldük bizde napalım...
    Puan: 1
  • Görev Mars - Mission to Mars

    Peki ya şuna ne demeli ...

    Bir sahne düşünün, uzayda 4 tane insan, gemide filan değiller, uzaydalar bariz. Birbirlerine halatlarla bağlılar. Mars'ın üzerindeler ve Mars'a inmeleri lazım. Napıyorlar ?... Altlarından geçen uyduya bir nevi kement atıyorlar ... Ve uyduyu yakalıyolar ve ona binip Mars'a iniyolar ... Başka bi yorum yapmayacağım. 3 verdim, o da Shawshank Redemption'da pek beğendiğim Tim Robbins abimin şerefine...
    Puan: 3
  • Dikey Limit - Vertical Limit

    Kötü yine kötü...

    Neden son zamanlarda gittiğim her film berbat çıkıyor yahu?. Yalnız sinemadaki ses düzeni o kadar iyiydi ki, gürültüden koltuklar sallanıyordu. Ama eşimle filmin her bir karesini önceden tahmin ettiğimiz için anormal sıkıldık. Çok saçma ve klişeydi. Dağ manzaraları da bence kurtaramıyor. Ama Wick çok cool adam değil miydi?. Feci karizma. Adam 7300 metrede babalarım gibi nefes alıyor, tipi altında suratı bile ıslanmıyor. Müthişti bea.
    Puan: 3
  • Yeni Hayat - Cast Away

    Güzel bir film seyrettim.

    Evet, filmin bitirilemediği bir gerçek ve belki de filmin en kötü ve eleştiriye açık tarafı da bu. Doğrusu buradaki yazıları okumadan önce Fed-Ex olayına pek takmamışım. Hala da takıyor değilim, bir reklam olayı olduğu belli ama filmde anlatılmak istenen Fed-Ex çalışanlarının ne kadar onurlu insanlar oldukları ya da firmanın ne kadar profesyonel olduğu filan değil. Anlatılan bir insanın bir voleybol topuna bağlanacak kadar korkunç bir yalnızlık ve çaresizlik içindeki psikolojisi idi. Filmin çekildiği ada bile sanki bu hissi versin diye özellikle aranmıştı. Bu anlatım açısından filmi son derece çarpıcı ve etkileyici buldum.
    Puan: 9