zuxxi.com//sinema|geyiks

ayartıcı

  • Yeşil Yol - The Green Mile

    abartıyorsunuz

    allah aşkına bu filme on nomeroyu yağdıranlar, matrix'e, dövüş klubüne felan kaç verdiklerini de not etsinler de beğeni düzeylerini anlayalım. Evet, ilginç bir film. Dev zenci çok hoş. İnsanı idam cezası denilen barbarlık üzerine düşünmeye yönlendirmesi de hoş. Ama, yani, şimdi "dünyadaki kötülükten bıkmış, dev zenci kılığındaki melek" öyküsü, fena halde kilise kokmuyor muydu sizce? Film tutarlı bir idam karşıtlığı bile sergileyemiyor, çünkü filmin iki kötüsü iyilik kumkuması kahramanımız tarafından ölüme mahkum ediliyor. Yani benden bu filme çok çok bir beş bilemedin altı nomero çalışır. (güneşe yolculuk gibi bir şiirle bu "amerikan ahlak dersini" kıyaslayana ne diyeyim ben, allahından bulmuş zaten!)
    Puan: 5
  • Güneşe Yolculuk - Güneşe Yolculuk

    daha önce yazmıştık

    1. küfür edenlerin yazılarını koymayır 2. yazdıklarımız neden silinmiş açıklayın 3. ben de en batıdan bir türküm, doğruyum, ama şovenist değilim. ülkemiz ve insanımız için yazılmış bir şiir Güneşe Yolculuk. Bas bas bağırmadan, slogan atmadan, yumuşacık anlatıyor zulmü. Helal olsun!
    Puan: 10
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    yanlış seyrettim daha bir nefis oldu.

    vcd den seyrettim. cd'lerin üzeri yanlış yazıldığı için önce ikinci cd'yi koydum. ve ormana vardıkları sahne ile başladı. bence filmin en çarpıcı sahnesiydi. cd bitti, film de bitti, sonra birinci cd' yi seyrettim. ilk kısım olmadan da filmin mesajını esas olarak anlamak mümkündü, bu nedenle baştaki olanları bir geriye dönüş gibi sonda seyretmek çok ilginç oldu. ben olsam böyle kurgulardım. neyse, bir tek ayrıntı için bile bu film seyredilmeye değer. çocuğun adı neden david. çünkü, mikalanj david (yani hz. davut) heykelini bitirince o kadar mükemmel bir şey yarattığı halde onun canlanıp konuşmaması karşısında öfkeden kudurmuş ve çekicini heykele fırlatmış. işte bu nedenle david
    Puan: 10