zuxxi.com//sinema|geyiks

elmakurdu

Susam Sokağı

O farklı jenerik sadece cuma günleri yayınlanırdı. Haftanın en güzel gününe rastgeldiği için müthiş zevk alırdım o jenerikten, hiç unutamam.

Gürültülü Apartman

TRT zamanından kalan bir başka öğretici parodide apartmanda gürültü yapılmamasına yönelik olanıydı. Evde canı sıkılmakta olan genç pikabına bir plak koyup, sesini biraz fazla açtıktan sonra dans etmeye başlardı. Bu sırada yan dairede daktiloda bişeyler yazmaya çalışan orta yaşlı amcam rahtasız olur, önce pencereden ne bu kardeşim dercesine bi bakış atar sonrada eline kaptığı radyo ile yükses sesle sanat müziği çalarak bastırmaya çalışırdı. Gencin aynı şekilde karşılık vermesiyle sidik yarışı başlar, bu gürültüde kafayı sıyıran alt komşulardan birinin karısının tüm durdurma çabalarına rağmen trompetini kaptığı gibi apatman boşluğunda çalmaya başlamasıyla görüntü donar, meşhur sesin "Oldu mu şimdi? Yakıştı mı size?" gibilerinden bişeyler söylemesiyle program en heyecanlı yerinde son bulurdu.

Neşeli Matematik

Matemetiği sevdirmeye yönelik yabancı bir programdı. Sonundaki matematikçi dedektiflerin maceraları gerçekten kayda değerdi. Silah yerine hesap makinesi taşıyan tipler olayları matematiksel olarak çözerler ve her bölum en heyecanlı yerinde "To Be Continued..." yazısıyla kesilirdi.
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    Bu mu başyapıt?

    Boş bir konu, araya serpiştirilen zekice(!) ayrıntılar, bir kaç tane de Hollywood'a gönderme al sana başyapıt ha? Yok çok mutlu çıkıyomuşsun da filmden, yok başka gözle bir bakıyormuşsun artık çevrene, bide çıkınca sakin kafayla şöyle bi düşünmek gerekiyomuşta. Hatta fransızların bu işi daha iyi bildiğine kadar götürenler var abartıyı. Bence hiç de farklı olmayan seneryosuyla, insanı bunaltan replikleriyle, bitsede gitsek dedirten, başroldeki kızla biraz kurtaran, sıradan bir film. Sadece gülümseten esprilere, sinemadan yükselen kahkahalarla dahada çekilmez oluyor. Komplo filmini bir kaç dakikayla kaçırmış olupta bu filme girmek akşamınızı tamamen kabusa çeviriyor. Sonuç olarak, her fırsatta amerikan filmlerine b.k atan ama gitmeden de edemyen arkadaşlardan gelecek, "sen filmden ne anlarsın, gitte bitirim ikiliyi izle" gibi önerileri kendilerine saklamalarını, gerçek başyapıtlerın nereden çıktığını düşünmeden farklı ve entellektüel olmak uğruna Hollywood'a laf atmaktan vazgeçmelerini öneriyorum.
    Puan: 4