zuxxi.com//sinema|geyiks

Obivan

  • Şaşkın Dedektif - Blue Streak

    Alt tarafi guleceksiniz, fazla kasmayinda gidin bakiyim.

    Gidin
    Puan: 7
  • 13. Savaşçı - The 13th Warrior

    Turunun hayranlari icin iyi denebilir.

    Ortamlari, kiliclari, kalkanlari ve zirhlari seven herkes icin birseyler var. Buna cok dikkatli hazirlanmis bir senaryo dahil degil malesef. Herseyde mantik arayanlar icin degil yani. Bas kahramanimizin karizmayi koruma konusunda biraz zorlaniyor. Yinede aradigim bu degil, kan vahset, birazda frp olsun diyorsaniz, iste tam size gore diyebilirim. Izlerken iyi, izledikten sonra fazla ozletmiyor kendisini.
    Puan: 6
  • Amerikan Pastası - American Pie

    Komik

    Afishine bakip yine geyik bir amerikan filmi, zengin pichler filan demistim. Ama yok, iste yine gorunuse aldanmamak lazim anafikrini burdan cikartabiliriz. Gercekten guzel bir komedi, gulmemek icin epey odun olmak lazim. Belden asagi esprilerle duzeysiz bir komedi beklerken oldukca samimi, ve guzel hazirlanmis bir senaryo ile karsilastim. Komik olmasi ise yaninda hediyesiydi.
    Puan: 8
  • Dövüş Kulübü - Fight Club

    Iyi olan bir filme kotu demekle o film kotu olmaz, bu mantikla iyi demeklede iyide olmaz aslinda

    Bazi yonetmenler var ki, hayranlarini hic uzmuyorlar. Bunlardan biri de David Fincher. Eger bundan onceki filmlerini begendiyseniz, bence bu filmiyle digerlerini de geciyor. Alien3 serisinin icinde bence en iyisi (simdi herkes alien1 en iyisiydi diyordur, serinin ilk filmini gecebilmek icin once bu onyargiyi gecebilecek bir yapit gerek) The Game ve Seven'da oldukca iyi filmlerdi. Bu filmde alien3 ve seven'daki karanlik atmosfer hakim, senaryo ise the game tarzinda. Bana gore diger filmlerinin en iyi yanlari birlesmis sanki. Bir filme iyi demek icin gereken hersey mevcut. Bu kadar yaziyi okuduktan sonra goruyoruz ki, neymis, bu film guzelmis. Zaten bir film iyi de olsa kotude olsa gidilecek. Sonra begendim ya da begenmedim denilecek. Yaw blair cadisina bu yuzden gitmek zorunda kaldim ya o kotu oldu biraz. Son olarak yilin en iyi filmlerini sayarken dusunmeden ilk 3'e girecek diyorum.
    Puan: 10
  • Gözü Tamamen Kapalı - Eyes Wide Shut

    Stanley Kubrick'i cok ozliycez.Dunya cok buyuk bir yonetmen kaybetti, ama son filmini kazandi.

    Hakkinda belki en cok konusulabilecek filmlerden biri 'Eyes wide shut'. Basit olarak, 'hoca, sen soyle gidelim mi guzel mi?' diye soruyorsaniz. Size yanitim su. Stanley Kubrick in onceki filmlerini begendiyseniz, yani hayraniysaniz, hic dusunmeden gidin. Ama n'olur 'Ben Stanley Kubrick'i cok severim de, ustad bu filmde pek basarili degil' gibi geri zekali yorumlara girmeyin. Eger 'Tanimam etmem Bu yonetmeni' diyorsaniz. Filme giderek bir risk aliyorsunuz demektir. Cunku yonetmenin tarzi genel izleyiciye kendimi begendireyim maksatli filmlerin biraz otesindedir.'2001: A Space Odyssey' i 1968 cektikten sonra, film elestirmenlerce bugun bile en iyi bilim kurgu film olarak aniliyor.'A Clockwork Orange' 1971 cekildi ve su an bile ingiltere'de gosterimi yasak.'The Shining' 1980'de cekildi ve Stephen King'in bence en iyi kitabi olan medyum'u alip yine turunun en iyisi denilecek bir bas yapit odu.'Full Metal Jacket' i 1987'de cekti, ve yine turunun en iyisi sayilabilecek bir savas filmidir. Yine cok eskilerden bildigimiz Lolita ve Spartacus'ta bu usta'nin filmlerindendir, Filmlerini merak edenler varsa, elimde cogunun dvd'leri mevcut. Vhs'ye kayit ile cogaltilabiliyor. savas@writeme.com
    Puan: 10