zuxxi.com//sinema|geyiks

settar

  • Dövüş Kulübü - Fight Club

    yasi kucukler gitmesin, giderlerse de "ben annamadim $imdi $urayi" gibi yazilar yazmasinlar...

    Oncelikle hemen belirtiyim, bu film Matrix'den iyi. Ikinci olarak da, ne kadar kitabini okumasamda, Palahniuk'un metninin, film kadar ba$arili olmadigi soyleniyor. Sonucta burda yaptigimiz $ey de bir film degerlendirmesi olduguna göre, rahat rahat söyliyim: Sinema Tarihinin en iyi 10 filminden birisidir bu. Yok $iddet varmi$, yok cok kari$ikmi$, gibi komik yorumlarla sinema ele$tirmeni kesilmeden once, "fight club"i sinema olarak bir görmeye cali$in. Fincher gercekten de cok buyuk bir yonetmen ve ben bu filmi izledikten sonra yonetmen olmaktan vazgectim. ;) Herkesin yorumuna saygim var, ama lutfen 17 yas altindakiler bu filmden bi$ey alabileceklerini dusunmesinler.
    Puan: 10
  • Hayat Güzeldir - La Vita è bella

    sanki biras arabesk miydi?

    lutfen kizmayin ama, toplama kampi filmlerine kar$i derim kalinlasti benim biras. film basariliydi ama "amanin, vay" tatinda bi $ahanelik yoktu bence. bayanlarin daha cok etkilendigini düsündügümü de ekliyim hemen.
    Puan: 7
  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    Oh

    Uzun zamandır böyle derinden etkilenmemiştim. Film olağanüstü. Ağaçların üzerindeki sahnede yönetmenin ne kadar uğraştığını görebildiniz değil mi?! Hani denizde gergin ipin üzerinde ayakta durmaya çalışırsınız ya, işte tam öyle havada durmaya çalışmaları çok iyiydi, yani ben neredeyse hiç iple asılı olduklarını düşünmedim. Dövüş sahnelerinin koreografisini Matrix'inkileri de yapan kişinin hazırladığını duymuştum. Bu da karşılaştırmaları biraz olsun açıklıyor. "Olgun kişiler"in aşkı ne kadar naif ve derinse, "genc"lerinkiler de o kadar coşkulu ve güçlüydü. Million Dollar Hotel'den beri ilk defa ağlıyordum az daha.. Yanımda kıl arkadaşlar olmasa ağlardım gerçi, utanmam aslında.. Cyclo diye bi film vardı bir de "bisikletçi". Onu da buradan anmak isterim.
    Puan: 10