zuxxi.com//sinema|geyiks

playback

Değerli

Millet Clementine, Çiçek kız filan taklit eder çocukken. Ulen sen git değerli gibi gülmeye çalış da çevren seni hala öyle hatırlayıp gülsün. Allahtan reva mı bea!
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    ne denir bilmem ki!

    Koyu bir Kubrick hastası değilim. Her ne kadar dönemi itibarıyla çağdaslarından farklı bir yaklaşım içinde olsa da beni çok sarmıyo. Onun farklı olması herkesçe sevilmesi anlamına gelmiyor, ama bu da kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Şimdi burdan nereye balıcamı merak ettiniz di mi? Demek istediğim bu film tam bir karmaşalar yumağı. Çünkü yer yer Spielbergin enstantaneleiyle karşılaşsak da Kubrikin durağan ve fazla dramatik yaklaşımı filmin geneline hakim. Olay şu ki, böyle bir altyapı, iyi oyuncular ve iyi bir senaryo sizi izlerken çok etkileyecek. Ancak bir Holywood bilim kurgusu beklemeyin. Bence izlerken sıkılabilirsiniz ama inanın asıl çıktıktan sonra filmi algılamaya başlayacaksınız. İzlemeyenlere tavsiyem bütün beklentilerinizi bir yana bırakarak girin salona, çünkü sizi neyin beklediğini görünce çok şaşıracakasınız. İzlenmeye değer diyorum, en azından ustaların emeğine saygı..
    Puan: 8
  • Günahkar - Original Sin

    çok eglenceli bi filmdi

    İzlemeyen okumasin

    Bütün film Angelinanın ahulu bakışları, kadrajı tamamen dolduran dudakları ve de Antonio'nun bilimum aptallıklarıyla geçti. Ama ben feci eğlendim, son yıllarda izlerken en çok güldüğüm filmlerden biri. tabi Mertaş arkadaşıma katılıyorum, arkadaki grubun Kübanın doğal güzellikleriyle ilgili yorumları ve filmin başından beri belli olan "katil uşak" tadında bir olayı öğrendikleri an geçirdikleri şok beynimden hiç silinmeyecek sanırım. Film nasıl kötüydü nasıl kötüydü. Bir bayan olarak şahsen Angelinanın "glasnost" görüntüleri de beni pek cezbetmediğine göre, film için pek de olumlu şeyler söyleyemicem ama yanlış anlamayın mutlaka gidin. Çok güleceksiniz...
    Puan: 3
  • Amerikan Pastası 2 - American Pie 2

    çocuk olmak lazımmış...

    Aaaah ah! Bizden geçmiş galiba. Yukarıdaki arkadaşların (muhtemelen 13-17 yaş grubu olsa gerek) olumlu eleştirileri karşısında dudmur olmuş dudurmdayım. Nasıl yani! Yani siz bu filmi beğendiniz mi? Yani bu bi film mi? İlkini izlemedim, ikincisini de izlememiş olmayı dilerdim. Bir iki espriye güldüm ama geri kalanlar o kadar adi ve düzeysizdi ki bu konuda yorum bile yapmak istemem. Bence sakın gitmeyin. Ama eğer geleceğin sapığı olmasını istediğiniz 10 yaşlarında birileri varsa etrafta götürün derim.
    Puan: 2
  • Aşk Zamanı - Hua Yang Nian Hua

    aşk zamanı-zaman kaybı

    Fazla yavaştı yaa.. Çok sıkıldım açıkçası. Müzikleri beğenmiş arkadaşlar da batıdan araklama iki jazz parçası dışında parça yoktu ki filmde. Bence vasatın altında bir filmdi. Merdivenleri çıkmalarını ve yemek yemelerini ağır çekim olarak dakikalarca göstermesi bu filmi sanatsal yapmıyor bence. Sadece şunu merak ediyorum: sanat filmi demek için sıkıcı olması mı gerekir? Bence hayır. Bu film sanat filmi değil kesinlikle, bütün farklılıklar sanat olamaz. Tamam bazı dokunaklı sahneleri vardı ama abartmayalım
    Puan: 3