zuxxi.com//sinema|geyiks

pinnokyo

  • Kediler ve Köpekler - Cats & Dogs

    Zaman nasıl geçti anlamadık

    Ben özellikle kedilere ve sonra da köpekler olmak üzere tüm hayvanlara bayılıyorum. Bu düşüncede olanların zevkle seyredeceği ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacakları keyifli bir seyirlik. Bir de size bir tavsiyem var: Bu filmi çocuk filmidir diye kategorize edip sakın gitmemeyi düşünmeyin. Çünkü dün akşam sinemanın % 80'i çocuksuz yetişkinlerdi ve tüm salon gülmekten kırılıyordu. Yalnız filme giden çocukların kedileri düşman belleyip büyümesi handikapını senarist bayağı ihmal etmiş. Film çıkışı önümdeki 5 yaşlarındaki bir çocuk karşısına çıkan zavallı bir beyaz kediye bir tekme indirdi inanın içim cızladı.
    Puan: 9
  • Üçüncü Göz - The Gift

    Vasat

    Evet bence oldukça vasat ve sinemaya giderek zaman harcanmayacak bir film. Sadece Keanu Reeves hayranlarını yada son dönem özellikle Amerikan gençliğinin popüler dizisi Dawson's Creek'in yıldızı Katie Holmes tutkunlarını tatmin edebilecek bir çalışma. Valla ben hayal kırıklığına üğradım dersem yalan olmaz. Siz de uğramak istemiyorsanız vazgeçin derim. Ucuz bir hikaye ve hiç de sürpriz olmayan bir son (Film 3-5 kişi arasında geçiyor zaten. Katilin nesi sürpriz olacak)
    Puan: 5
  • Bazıları Çabuk Bıkar - Someone Like You

    ''Eh işte'' den birazcık fazla.

    Romantik komedi tarz filmler eğer uygun karakterlerle de çevrilirse piyasada fena iş yapmıyor. Bu da öyle bir film. Özellikle bayan izleyici kitlesine hitap eden bu filmde her zaman gerilimli gizemli rollerde izlemeye alıştığımız Ashley Judd'u farklı bir kulvarda görmek hoştu. Yapacak başka işi olmayanlar gidip izleyebilirler. Puan ortalaması tam hakkını bulmuş. Benden de o kadar.
    Puan: 6
  • Akıl Defteri - Memento

    Bu film bir kült film olmalı. Yok bi benzeri yaaa!

    Sonunda 2 ay aradan sonra bu film İstanbul'dan sonra İzmir'e de geldi. Ben artık İzmir'de vizyona girmez diye gerek yurt içi ve gereksede yurt dışı birçok web site de film ile ilgili araştırma yapmama rağmen yine de bu muhteşem filmden gittiğimde büyük zevk aldım. Ayrıca ZUXXI YETKİLİLERİNDEN ÖNEMLİ BİR RİCAM VAR. BU FİLME 200'ÜN ÜSTÜNDE KİŞİ 8, 9, 10 GİBİ PUANLAR VERMİŞ. Ama gel görelim nebilem ben, Jakop, ma7, ilkerfetiler, Viola, Shadow_man gibi kendini bilmeyen sadece 6 kişi bu güzelim sinema şahaserine 1, 2, 3 gibi edepsizce ve cahilce puanlar vererek bu sitenin seviyesine ihanet etmişlerdir ve sayın yetkililer, lütfen bu adamları saygıdeğer ZUXXI üyeliğinden atınız. Atınız ki gerçek sinemaseverlerle bu değerli sayfaları paylaşmaya devem edelim. Bu filmi eleştirmek istemiyorum çünkü benden önceki saygıdeğer 200'ün üstündeki arkadaş en iyi şekilde değerlendirmelerini yapmışlar. Artı bu film IMDB.COM gibi saygıdeğer bir sitede tüm zamanların en iyi 8. filmi olmaya bile hak kazanmıştır. Lütfen eleştirilerinizinde biraz daha destekli sallayalım. Herkese sinema dolu dolu günler dilerim.
    Puan: 10
  • İyilik Bul, İyilik Yap - Pay It Forward

    Helen çok çirkin ama film güzel..

    Çok hoş bir film olmuş. Helen Hunt tip olarak ancak bu kadar çirkinleştirilebilirdi onu başarmışlar. Filmdeki karakterler ve konu bana biraz As good as it gets'i hatırlattı. Yine tek çocuklu yalnız yaşayan bir Helen ve yine yalnız yaşayan yaşı geçmiş kompleksli ve prensipli bir adamın aralarını yapma uğraşı. Herşeye rağmen keyifle izlenecek bir yapıt.
    Puan: 8
  • Yaşam Kanıtı - Proof of Life

    Meg'e rağmen çekilmez.

    Gerçekten bu film bir aksiyon-macera türü diye düşünenler büyük yanılgıya düşer. Bir de ben filmi kaçırdım diye VCD'sini arayıp boşuna tırmalayıp durmuşum. Tek kelimeyle şişirme ve çok sıkıcı. Ayrıca superfakeuser arkadaşa da katılıyorum. Meg'e bu Russel hiç uymamış. Hatun boşuna kocayı şutlamış bu adam uğruna. Film boyunca isteyip de bir türlü veremediğini bizim artiz Russel'a filmden sonra verivermiş. N'apalım kendi bileceği bir iş. Innerspace filmiyle aşık olup evlendiği kocasını yine başka bir film aşkı için bırakıverdi. Film için son sözüm TV'de bile zor çekilir.
    Puan: 4
  • Cube - Cube

    Beklediğime deydi.

    Bekleye bekleye bi hal olduk sonunda geldi, izledik ve çok beğendik. Tam tarzım bir film. Böyle filmleri seyrettikten sonra insan gerçekten sinema sanatmış diyebiliyor. Ayrıca bir filmin film olabilmesi için milyarlarca dolar bütçe gerekmediğini de en iyi şekilde kanıtlıyor. Ama gel görelim hakettiği gişe başarısını ne yazık ki alamıyor sadece bizim gibi bu işten ve kaliteli filmden biraz da olsa anlayanların tıkırdattığı bir kaç övgü dolu kelime ile yetinmek zorunda kalıyor. Çok üzücü bir durum.
    Puan: 9
  • Bridget Jones'un Günlüğü - Bridget Jones's Diary

    Kız filmi diyenler tam değil ama biraz haklı:)

    Filme gitmeden önce medyada oldukça fazla reklamı çıkmasından oldukça rahatsız olmuştum. Haftanın gazetelerinin bütün haftasonu eklerinin filme 1'er sayfa ayırdığını görünce eyvah yine bir medya balonuna mı gidiyorum diye endişelenmedim değil hani. Salonun neredeyse % 80'i bayanlardan ve geri kalanı ise benim gibi çift gelenlerden oluşuyordu. Anlaşılan 30+ bayanlar bu filmi sanki kendileri için bir kurtarıcı veya boşalma aracı gibi görmekteydi. Filmden zevk almak için ya bu gruptan olmak ya da çift olmak gerkiyor bence. Bekar ve sap adamlar lütfen bu filme gidip değerli zamanlarını harcamasınlar. Sonra oturup filmlere bu sayfalarda 1, 2, 3 gibi notlar verip değerini düşürüyorlar boşuna. Bence oldukça keyifli bir filmdi hiç sıkılmadan zaman akıp gitti. Dediğim gruptaki kişiler zevkle gidip seyredebilir.
    Puan: 7
  • Komşum Bir Katil - The Whole Nine Yards

    Eskidi ama görünce dayanamadım yoruma kalktım

    Güzel ve keyifli bir filmdi. Sıkılmadan izledik. Bruce'un performansından çok Matthew Perry'nin performansını beğendim. Adam filmi gayet iyi götürdü sonuna kadar. Bruce ise çok kötüydü.
    Puan: 7