zuxxi.com//sinema|geyiks

monk

Alacakaranlık Kuşağı

alacakaranlık kuşağının bi bölümünde hayatı tv programı olan bi adamın öyküsü vardı adam durumdan haberdar diildi tabi programın reytingleri düşünce adamın hayatında değişiklik yapmaya karar veriyolardı, karısı terk ediyodu, işten atıyolardı falan sırf heyecan olsun diye adam tüm bunlar aynı anda başıma gelemez diyodu ve olayı çözmeye başlıyodu. tanıdık geldi di mi yıllar sonra pek popüler truman şov benzer bi öyküyü konu etti ben o müthiş alacakaranlık kuşağı bölümünün anısına saygısızlık etmemek için gitmedim o filme ve fakat şimdiye kadar dizinin bu bölümünü hatırlayan bi allahın kuluna da rastlamış değilim...
  • Dünyadan Sonra - Titan A.E.

    Animasyona saygı beklemek biz animasyon severlerin hakkıdır

    Animasyon çekmenin nedeni gerçekler dünyasında asla olamayacakları ve evet en fantastik gerçek oyunculu filmlerde bile olamayacakları anlatmaktır. Has animasyon hayranları animasyonda gerçekçiliği değil absürdlüğü ararlar, bu film o kadar gerçekçilik düşkünü ki bi arkadaşın yorumundaki ufak mantıksızlıklar bile, normalde boşlukta yürüyen kahramanları bile doğal kabul ettiğimiz bir tür olan animasyon içerisinde hata gibi duruyor. Bir formatta üretim yapanın o formatı niye seçtiğini kendi kendisine sorması ve seçtiği formatın yapısına uygun yapıtlar meydana getirmesi gerektiğine inanıyorum.Bu film örneklerini çokca gördüğümüz bir uzay macera filmi ve pekala geçek oyuncular kullanarak da çekilebilirdi.Peki animasyon olarak ortaya sürmenin mantığı nedir? Maliyet? Olabilir, ama bu izleyici olarak beni hiç alakadar etmez ve filmin animasyon geleneklerinin içine ettiği gerçeğini değiştirmez. Filmin bi sakat yanı da kime hitap edeceğini belirlemekte cesur davranamaması ve ne şiş yansın ne kabap mantığıyla, hem mango türünün hastası yetişkin seyirciyi ve hem de animasyonun daimi fanatikleri çocuk izleyici kitlesini avlamaya çalışması olmuş. Sonuç pek tabii ki iki cephede de hüsran. Doğru dürüst bir heyecan içermeyen uyuz bir aksiyon, sevimli olmaya çalıştıkça iğrençleşen çocuk tuzağı 'komik' yan karakterler ve klişenin klişesi bir öykü, sırf Pokemon First movie'den iyi olduğu(sonuna kadar izlenebiliyor en azından) iki veriyorum. Animasyona gönül verenler uzak dursun derim.
    Puan: 2
  • Çikolata - Chocolat

    Bütün zevklerimizin içine ettin bari art-core sinemayı rahat bırak aç gözlü Hollywood

    İşte kar manyağı imaj ustası hollywood sinemasının son marifeti diyorlar ki, bize siz ey benim, Sly'larıma, Arny'lerime burun kıvırıp avrupa filmlerine gitmeye devam edenler, Cruise'larıma, Lopez'lerime ayılıp bayılmayanlar. Ben sizi de salonlara çekecek ve o çok sevdiğiniz fransız filmlerini aratmayacak bir film yapar zevksizleri pearl harbour'la tavlarken size de hollywood filmini böyle kakalarım. filmde klasik avrupa filmi seyircisinin hoşlandığı ne varsa bol bol istimar edilmiş ve bir de avrupa sinemasının porselen tenli muhteşem oyuncusu Binoche da kadroya alınınca tamam işte oldu denmiş ama bir amerikan yapımında bunların yapay kalacağı gerçeği hiç önemsenmemiş. Her yanı buram hollywood kokan bu filmden uzak durun hollywood dışı sinemayı takip edin taklitlerinden dikkatle kaçının derim.
    Puan: 3
  • Gladyatör - Gladiator

    Ben Hur'un Kemikleri Sızlıyor

    Nerde gladiator nerde Ben-hur ya da Spartacus... Gladiator, Hollywood'un sahte imaj değil geçek film ürettiği zamanlardaki filmlerin kötü bir kopyası yalnızca. Filmin beş oscar alması değil de (oscarların ne bok olduğu herkesin malumu) bu kadar ayılıp bayılanı olması garip, bunu görüp hazımsızlık çeken sinemaseverlere ben-hur'u bir daha izleyip kendilerine gelmeleri şiddetle tavsiye edilir.
    Puan: 4
  • Kadınlar Ne İster? - What Women Want

    Bu mudur yani kadınlar bunu mu ister?

    Mel Gibson olsun, romantik komedi olsun da isterse idiotça olsun demiyorsanız bu filmden uzak durun diyorum.
    Puan: 2
  • Karanlıkta Dans - Dancer in the Dark

    İşte sinema böyle bi şey

    Sinematografik olarak da, ideolojik olarak da devrimci bir film fazla söze ne hacet 10 verdim o bile az geldi.
    Puan: 10
  • Korkunç Bir Film - Scary Movie

    korkunç...

    Zaz ekibinin ince zekasını, ilk scream'deki korku sinemasına saygı duruşu bu filmde boşuna aramayın zaten yapımcısının söylediğine göre bu siyah seyirciyi salonlara çakmayi amaçlayan siyah getto kültürüne hitap eden bir film, harlemli değilseniz gitmeyin derim.Tek cümleyle özetlersek: korkunç bir film
    Puan: 2
  • Pearl Harbor - Pearl Harbor

    Fragman Güzel Film Boktan

    Fragmanı bu kadar etkileyici kendisi bu kadar iğrenç bi film ne gördüm ne de duydum hollywood işi iyice reklamcılığa döküp kandırıyo bizi vesselam. Amerikan propagandasını zaten geç ona alıştık artık. Fakat araya bi aşk hikayesi sokuşturmaya mecbursan biraz özen göster kardeşim o ne öyle yeşilçam filmi gibi öldü sanılıp geri dönen eski sevgili falan hayır inandırıcı olsa neyse bütün salon biliyo adamın diriliceğini... En azından yüzüne bakılır bir kadın oyuncu koy, di mi, neymiş kadın kahraman çok güzel olunca kadın seyirci özdeşleşemiyomuş bu yüzden orta karar olarak bu Kate abnlamızı bulmuşlar ama hatun resmen çirkin ben film boyu yüzüne bakmamaya çalıştım o derece yani bir burun var allah düşmanıma vermesin.. yeni bi titanik yapmaya çalışmışlar o kadar bile olmamış... Savaş sahneleri bi süre sonra bayıyor, sonuç olarak ne varsa fragmanda var filmin ekstra bi numarası yok, fragmanı izleyin gerisiyle vakit kaybetmeyin,2'yi de fragmanının hatırana verdim zaten... Pearl Harbour hakkında güzel film arayanlara Fred Zinneman'ın İnsanlar yaşadıkça(From Here To Eternity) filmi şiddetle tavsiye edilir.
    Puan: 2