zuxxi.com//sinema|geyiks

phantaghiro

  • Kayıp Ruhlar - Lost Souls

    Güzel

    Kayıp Ruhlar'ı önüme gelene tavsiye ettim. Beni hayalkırıklığına uğratmadı..niye tavsiye etmeyeyim ki? Yalnız filmi görmeden önce hakkında kulağıma gelenlerin doğruluğunu film boyunca yakalamaya çalışsam da nafile etmedi. Bu filmin mağlum yerlerindeki seslendirmelerde daha önce kullanılmamış ses teknikleri olduğunu duymuş olmama rağmen gerilim filmlerine gayet alışkın olan kulaklarım bu farklılığı anlayamayacak kadar bir alışkanlık düzeyine de varmamış olmalı diye düşünüyorum.. Winona Ryder'ın garip ve büyüleyici karizması ile Ben Chaplin'in kapana kısılmış erkek rolünü hakkıyla oynamasını takdir ediyorum. Filmin alışılagelmiş konusunu ve absürd sonunu kurtaran tek şeyin geriye kalan herşey olduğunu düşünmekle birlikte, filmin üç yerinde hoplayıp zıpladığımı da hesaba katarsak ki bu hiç tarzım değildir, evet bu filmi size de tavsiye ediyorum.
    Puan: 8
  • Delik - The Hole

    ehem

    Eweet, bu filmden sonra anladik ki tek manyak Amerikan gencligi diilmis, nitekim Ingilizler de fena diilmis.. Kurgu guzeldi, zaman zaman melek, zaman zaman da ceset gibi gorunen hanim kizimiz rolune uygun gibiydi. Aglarken acaba bilerek mi guler gibi gorundu diye de hala dusunmekteyim. Yalniz filmin sonunda yaptigi yanina kaldi ya, tek ona icim yanar..
    Puan: 5
  • Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    Les Amours des Chiens

    "Insanlar planlar yaparlar, Tanri da yukardan bakip guler o yapilan planlara.." Garip diil midir ki planlarimiz cogu zaman bizim tarafimizdan diil de beklenmedik olaylar, ya da daha sonra anasina sovulecek kisiler tarafindan bozulur? Oyle ki bu insanlari belki de hic tanimiyoruzdur bile. Insanlarin yolu bir yerde hep kesisir. Oyleyse bana ne demek nereye kadar mumkundur? Toplumda yasamanin zorlugu da bu olsa gerek. Fakat hangimiz baskalari olmadan yapabiliriz? Ben diil, ya siz? Sokaktan gecen insanlarin yuzune daha bir uzunca baksak, kimbilir belki de o kisi sandigimiz kadar yabanci diildir bize..
    Puan: 8
  • Bazıları Çabuk Bıkar - Someone Like You

    hehe

    sempatik kiz. dogal da. sandra bullock'a hafif romantik komedilerde rakip olabilir. neden daha fazla filmini izlememisim diye dusundum.. filmde baya bi guldum. salonda toplam 4 kisi olmamizin getirdigi rahatliktan da kaynaklanmis olabilir tabi. sabah 11 matinesi, etiler movieplexteydik. filmden sonra, onde ben toplam 3 kisi salonun 2. kapisindan ciktik. once kaybolduk, sonra baska bi filmin oynadigi salona daldik, nihayetinde bos bi salondan disari firladik. anliycaniz bi de orda guldum baya bi..
    Puan: 5
  • John Malkovich Olmak - Being John Malkovich

    gariptir ama..

    ya sizden ozur dileyecegim, ama bu film konusu itibariyle midemi bulandirdi. nasi anlatayim fena oldum. gerilim filmlerinde gulen biri olarak da dogrusu cok icerledim bu durumuma. bu demek ki orjinal fikirler teknik yonu zayif kalsa bile gorsel efektlerden daha etkili olabiliyor. acaba garip olan ben miyim?
    Puan: 6