zuxxi.com//sinema|geyiks

TeflonTava

Eye Of The Tiger

Tie of the aygır. Çok mu kötü oldu?

İcraatın İçinden

Bi keresinde TRT'de görmüştüm Özal'ın o İcraatın İçinden çekimlerini gösteriyordu da sadece üst kısmı takım elbiseli, alt kısmı pijamalı idi. Oldukça samimi gelmişti bana.

Superman

Gerçi reklamın içeriğinde çok bir orijinallik olduğundan değil ama bu da diğer bir çok reklam gibi müziği ile dimağımıza kazınanlardan. MAN firması Superman diye bir model yolcu otobüsünü piyasaya sürdüğünde çıkmıştı reklam. Bi Superman otobüs böyle yeşilliklerin içinden kıvrıla kıvrıla giderken bi taraftan şarkı çalardı; "Superman bu uçar gider, yolcusu rahat eder, Superman bu uçar gider, uzağı yakın eder..." Sonradan kuzenimden bu şarkının değişik bir versiyonunu "Superman bu uçar gider, yolcusu sıçar gider" şeklinde duyunca komiğime gitmişti.

Judy ve Uzunbacak

Böyle bir çizgi film vardı. Japonlar yapmışlardı bunu da. Konu ise klasik, özel bir okulda okuyan sürüylen iri gözlü kız. Bunlardan Judy, babası iflas bayrağını çekince kötü ve diğer zengin kızın aşağılamalarına maruz kalmıştı hep. Hatta okuldan atılmamak için hademelik gibi bişiiler de yapıyodu sanırım. Ama bu kızın uzunbacak diye cidden kurbağa Kermit gibi incecik ve uzun bacakları olan, ne olduğu kim olduğu belli olmayan bi yakını ya da bu kıza asılan birisi vardı işte. Arada okula gelirdi de diğer kızlar meraklan bu herifi seyrederlerdi.

Judy ve Uzunbacak

Uzunbacak sübyancının tekiydi işte. 8 9 yaşında okula ver, sonra da evlen.

İsim Şehir

Kış günü anneniz dışarı bırakmıyor ya da ailecek misafirliğe neyim gitmişsiniz de çoluk çocuk sıkıntıdan patlamamak için oturur defterinizden kopardığınız sayfalara ilkel bir excel sheet formatı kazandırıp birazdan hayvan bitki pok püsür isimli kolonlardan oluşacak olan veri tabanınızı oluşturmaya başlarsınız.

Kanuncu Kız

Bu kız tıngır mıngır kanun çalarken hani kanunun yanında o teli yarım perde geren ya da gevşeten anahtarları açar kapardı çıt çıt diye ses çıkardı.
  • Kasımda Aşk Başkadır - Sweet November

    Aah Charlize ah!

    Ben boş kaldığım zamanlarda bi kaç filmi evirip çevirip seyrederim. Bunlardan birisi Şeytanın Avukatıdır. Tamam o film muhteşem ötesiydi ama sebeplerinden birisi de Charlize Theron du. Bu filme de gidicem abi, biliyom bayat mayat hatunu görmüyo musunuz ya. Hem Nurgül'e söz verdim hayret bişi.
    Puan: 10
  • Onunla Bir Gece - One Night at McCool's

    Iyıydi, nokta.

    Filme iyi degildi diyenler bence klasik manada hadi birileri espiri yapsin biz de gulelim diyen tiripteki izleyiciler. Halbuki olaylarin flash back lerinde bile her kisinin kendi degerlendirmesine gore geri donulup tekrardan ayni sahnelerin izlenmesi bile son derece eglenceliydi. Iyiydi, gikiniz cikmasin.
    Puan: 10
  • Final Fantasy - Final Fantasy - The Spirits Within

    Bal gözlü Akim benim

    Filmin konusuna dair neden bu kadar atılmış ve dahi tutulamamış anlamadım doğrusu. Birincisi elbette ki film beğenme ne aradığının bilincinde olmayla doğru orantılıdır. Yani Fifth Element filmine boktandı diyorsanız bu filmi de beğenmemiş olmanız çok normal konu açısından. İkincisi Isaac Asimov gibi zeka sembolü bir adamın onca sene romanlarında oluşturduğu Gaya ve bilincin evrende dağınık olduğu ve her şeyin aslında tek bir bütünün parçası olduğu felsefesinden de habersiz olmak beğeni katsayısını düşürmüş olabilir. Grafik ve animasyon olayına gelince; flash veya benzeri bir programda iki çubuğu hareket ettirip ağzının suyu aka aka beğenen tiplerdenseniz grafiklere de sakın yorum yapmayın. Beğenmediyseniz puan vermeyin gidin Mr Bean seyredin. Alla alla.
    Puan: 10