zuxxi.com//sinema|geyiks

quarcy

  • Son 9½ Hafta - The First 9½ Weeks

    tımam

    peki gitmiyeceğim bu filme bu arada İstanbul'a hoşgeldin :)
    Puan: 1
  • Maymunlar Cehennemi - Planet of the Apes

    Cüneyt Arkın'ın tırnak bıçağı

    Peh peh peh... O kadar da ses getirmedi goriller. İğrenç bir senaryo. Nerde o ilk versiyondaki kurgusal heyecan. Tek kelimeyle batırmışlar! Cüneyt Arkın filmleri bile taş çıkartır. Yürü be Malkoçoğlu kim tutar seni.
    Puan: 3
  • Köprüdeki Lulu - Lulu on the Bridge

    güzellik

    Güzellik nerdedir. Davranışın özünde yatan duygu, ölümden sonra dahi, yaşar mı... Sürüp giden yaşamımız, işte böylesine güçlü yaşamların ebediyetine asılmış renklerden ibarettir.
    Puan: 9
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    Director's Cut

    Biz burada sadece filmi eleştiriyoruz. Kimse Tolkien'in ne kadar muazzam bir yapıtı bizlere sunduğu konusunda tartışmamalı bence. Tartışılması gereken şey filmin kendisi olmalı, Filmdeki değil! Düş dünyasının sınırlarını çizemeyiz. Ancak düşün nerde başladığı ve nerde bittiği konusunda hepimizin kendine has görüşleri olacaktır. Salvador Dali ustanın bir gerçeküstücü olarak eserleri film haline getirilse(!) eserinin kendisindeki görsel gücü filme "doğrudan" yansıyacaktır. Aynı şekilde -bence mükemmel bir eser olan- "Orta Dünya Tarihi" (!) Lord of The Rings başyapıtı o kadar bütünlüklü bir halde ki kimi insanlar silmarillion ekleri olan soy ağaçlarını gördüklerinde 'oha be abartı bu kadarı da' diyorlar cahil cahil... Oysa Tolkien 17 sene bu esere emek vermiştir. Peter Jackson da 7 yıl üzerinde çalıştığı bu projeyi "gerçekleştirmiştir". Ancak unutulmaması gereken birşey varsa o da "yapılmış" birşeyi "yeniden" sunmanın zorluğudur. Hayatında hiç film çekmemiş insanların filmi eleştirmesini abes buluyorum. Hayatında hiç makale yazmamış insanların kitabı eleştirmesini de komik buluyorum. Eğer yazıyorsanız eleştirin, eğer çekebiliyorsanız eleştirin. Fakat kimse kendini birşey sanarak insanoğlunun çocuksu saflığının yürüdüğü bu büyüme öyküsünü eleştirmesin. Film , kitaptaki kadar olmasa da çoğu kez insanı yüreklendiriyor ve kitaptaki duyguyu aktarabiliyor. Ve bence bu dahi 10 puanı haketmesi için yeterli bir sebep. 3 saat içine tıkış tıkış edilmiş bir öykü dolu dolu olsa da bence 7.5 - 8 saatlik bir anlatım gereklidir. Bunu da büyük ihtimalle Haziran ayında Director's Cut DVD sinde izleyeceğiz.
    Puan: 10