zuxxi.com//sinema|geyiks

ironick

Nikah Masası

Bir şöför abimiz vardı. Aklım ermiyodu o zamanlar bu mevzulara, bu şarkıyı ne zaman dinlese "Ulan sattın beni orospu." diye derin derin iç geçirirdi.
  • Nerdesin Be Birader? - O Brother, Where Art Thou

    Filmin sunumu yanlış bence

    Beğenmeyen arkadaşların bir çoğu, "espirileri iyi değil" diye beğenmemişler filmi, zaten aynı arkadaşlar "Bir Milyon Dolar Otel"i de Mel Gibson oynuyo diye gittiklerinden beğenmemişlerdi. Arkadaşlar, bir Coen Kardeşler filmi izlediğimiz. Dolayısıyla, tamam belki Fargo'daki tat yok ama, gene de standartın üzerinde bir film. Oyunculuklar, müzik, yüzyılın ilk çeyreğindeki Amerikan toplumsal yaşamına gönderilmiş çok keskin eleştiriler,(Bakınız ku-klux-kaln ve şeytana ruhunu satma töreni v.b), sıkı müzikler ve çok rahat bir anlatım. Görsel zenginlik de cabası. Yahu Allahaşkına kaç filmde bunların hepsi bir araya geliyor ki?
    Puan: 8
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    demek ki neymiş?

    1-İyi romanların sinemaya uyarlanmasında mutlaka bir atmosfer sorunu olurmuş, Peter Jackson'da budurum tavana vurmuş. 2-Kitabın okuyan üzerinde yarattığı geniş ve oylumlu hayal gücünden eser yok filmde. 3-Böylesine bir film, sadece 3D efektlere, güzel görüntülere dayanarak yapılamazdı, yapılamamış da. Nerede karakterlerin psikolojik işlenişi? Bu kadar iki boyutlu karakterler ancak yeşilçam filmlerinde olur zannediyordum. Osman Seden, beni affetsin. 4-Filme "muhteşem", "süper", hatta "gelmiş geçmiş en iyi film" muamelesi yapan arkadaşlar. Yapmayın ya. Ridley Scot'a, James Cameron'a, Tarantino'ya, Spielberg'e, David Lynch'e ayıp ediyorsunuz ya.
    Puan: 5