zuxxi.com//sinema|geyiks

alaaddin

Yürüyen Merdiven

merdivenin sonunda adımını atarsın ya zemine, ben öyle yapmam. ayaklarımı yanyana getirir, uçlarını kaldırırım. sonra tam sonuna gelince de uçlarını basar arkalarını kaldırırım. bir iki saniye öyle durduktan sonra yoluma devam ederim.

Yeşil Işık

Vim yaa, vim! Işık gelip uçuşaraktan herbişeyleri tertemiz yapıyodu sonra da ev hanımı onu vimin kapağıyla yakalayıp kabına hapsediyodu. kapak da yeşildi.
  • Frekans - Frequency

    gülünebilir

    film başından itibaren heyecanlı. konusuna bakıp romantik, duygusal ağırlıklı film diye gidilmesin, öle diil çünkü. bir de: kurgusundaki boşluklardan dolayı herhangi bir filmi yerin dibine batırabilecek insanlara hiç tavsiye etmem zira zaman boyutları arasında haberleşme, yolculuk vs girdi mi işin içine, bir veya daha çok boşluk mutlaka giriyor. aksine hiç rastlamadım.
    Puan: 6
  • Duvar - Duvar

    yorumlar uzerine:

    - zaten yazilanlari okumadan tahminlerim vardi, yanilmamisim. eger bir filme hem 10 puan hem 1 puan veriliyorsa, farkli acilardan yorumlanmis demektir. gerceklerin filmde anlatildigi gibi olduguna inananlar, yilmaz guneyi ve fikirlerini sevip savunanlar yuksek puan vermis, sadece film olarak degerlendiren, ideolijisine bakmayanlar dusuk (ters fikirdekilar zaten seyretmemistir). - kendi yorumum: en farkli ve dikkatimi ceken yonu filmde hic dramatize olmamasi. yani yavas cekimler, acikli muzik, vs.. sanki gorunmez bir kamera ve kameraman mekana girmis, ne gorurse cekmis gibi. dogum sahnesi olmasa bence de daha iyiydi. - anlatilanlar dogru veya yanlis diyemiyorum cunki guvenecegim bir kaynaktan bilgi sahibi degilim. ancak dogal olarak TARAFLI bir film. aksini iddia eden var mi ? - son olarak: film bir gosteri sanatidir diyenler seyretmesin. savunsun savunmasin, fikirlere ilgi duyanlar seyretsin. ben yalniz film olarak degerlendiriyorum. bir de gercekten cok kotu sartlar altinda cekilmis,
    Puan: 5
  • Gizli Gerçek - What Lies Beneath

    abartılı ani sesler

    film eksiği-fazlası olmayan bi gerilim filmi. gerildim. bida gitmeyebilirim gerilim filmlerine. ama şu bi gerçek, aniden gelen yüksek ses efektleri fazlaca yapay korku (bizim köyde 'benirleme' derler) yapıyo. fazla olmuş sesler diyorum yani. hoparlörlere yakın oturan yandı. başka: güzel... türü sevenler aradığını bulur. oyunculuk, yönetmenlik neyin gaayet iyi. gidin, gerilin..
    Puan: 8
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    hayalgücü galip

    yüzden fazla yorum içinde rasgele gözünüze takılan yorumun benimki olması ihtimali az olsa da, yazıyorum. vazife şuuru :) film kendi halinde güzel ama kitaptaki inandırıcılık yok, yani masal gibi kalmış. kitabı iki günde okuyorsunuz, film üç saat; yani olaylar teker teker anlatılmamış. derim ki: kitabını okumak daha güzel. zaten çok az kitabın filmi kendinden daha güzel. gandalf daha heybetli olmalıydı, en azından büyü yaparken. arwen'de acele edilmiş. yok öyle bişey kitapta. illa romantizm, illa romantizm. hay canınız çıksın! hevesle beklediğime değdi mi? sanırım hayır. ama aynı yüksek beklentilerle olmasa da ikincisine ve üçüncüsüne de gidecem. medyada film ekibi için yüzüklerin efendisi okurlarının hayal güçleriyle yarıştılar diyorlardı. bence hayal gücü galip geldi.
    Puan: 9
  • Haydut - Bandits

    yavaş

    müzikler güzel. konu idare eder. sonu iyi. pek de komik degil. ve yavaş.
    Puan: 5