zuxxi.com//sinema|geyiks

MeSo

Hikaye Bunlar

Kalp Hapları

Bütün masumiyetimle orta 1. sınıfta inek gibi çalışan bir öğrenciyim o zamanlar. Elbise filan başa bela tabi. Malum ilk günler diye de dolaplara koyuyoruz. Kalkıp dolabı açtım. Elbisemi alacaktım ki bir dizi aliminyum kaplı hap benzeri ama ovunca kayan bir şeyler düştü. Üzerinde ingilizce yazıyordu. İlk defa görüyordum böyle bişey. Merak ettim ablama sordum abla bunlar ne diye. O da bilemedi. Üstündeki yazıları gıcır gıcır ingilizce sözlüğümde tercüme etmek üzere okuyorum. Zaten iki kelime filan anlaşılıyor, onlardan biri de "kalp". Babamın son zamanlarda doktora gitmesi onun kalp hastası olduğunu düşünmemize yol açtı. Akşam olup babam geldiği zaman "Niye bize söylemedin baba!" diye türk filimlerindeki edalarla prezervatifleri önüne attım. : )
  • Jurassic Park III - Jurassic Park III

    olmamıışşş

    dinazorları çok sömürdüler abi. yaa işte böyle öle yıllarca geçinemessiniz sırtlarından. gün gelir sizi yerler. ama şu newyork olayına kafam yattı. bare adam gibi efektler olsa, 3-5 yıl uğraşsalarda tekno-dino türünde yeni bir filim seyretsek dimi. Hani belki tutar.
    Puan: 4
  • Maymunlar Cehennemi - Planet of the Apes

    atlar..

    İzlemeyen okumasin

    ben hala atların nereden geldiğini merak ediyorum yaa :)
    Puan: 2
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    yaramaz yeni bişi değil..

    İzlemeyen okumasin

    Abi 6. his havasında ama tam bir 6. his fantastikliğinden çok uzak. Hafif korku filmi havası rehabet yaratmış. Yani kurgu biraz cıvık. Saç düştü ya hani dna filandan kadını yaptılar sonra.. Ulen robot bu o kadar tekno var bi laptopa bağlayıp eski dünyasının kuramını anlatamıyormusunuz. Bırakın ben yaparım hepsini avi olarak kaydetmiş çoçuk. Yani senaryoyu yazan bilimsel hayal kuramıyor... Neyse değmez rutin klasik bir film olamaz bile.. Çoçuk büyümeden bir şeyler yapalım demişler bence..
    Puan: 4
  • Korkunç Bir Film 2 - Scary Movie 2

    Mükemmil mi ? Yoksa Harikamı ?

    Gerçekten büyüleyiciydi.İngilizce seyredin ve kopun.Kendinizi toplamanız zaman alabilir..
    Puan: 9
  • Amerikan Pastası 2 - American Pie 2

    iki sahne

    tamam her filmde bu tip kuramlar vardır. Ama iki sahne müthiş. Birincisi şu en sapık herifin lezbiyenleri gördüğünde surat ifadesi ve sözü. İkincisi japon yapıştırıcısı olayı çok güldürdü beni. Dikkatli olmak lazım tabi. Ha birde filmi alt yazılı seyredenlerin dikkatini çekti mi bilmem ama lanet olsun alt yazıda hay allah diye geçiyordu :)
    Puan: 8
  • Deli Yürek - Bumerang Cehennemi - Deli Yürek - Bumerang Cehennemi

    ben hiç ısınamdım

    ya tamam dan dun filan ama. Adamın üstüne dizide 15 pompalı tüfek doğrulttuklarından bu yana ( mesafe 30 cm ) ben o diziden ve isimden bi soğudum bi soğudum. Ama diyeceksiniz aynı sahnede travolta volta atsa şaşırmassın. Ya ne biliim bizim elemanlaa bu tip actionlar yakışmıyor. Belki yapamadıklarından belki ben ne ..k olduklarını iyi bildiğimden. Gelin biz vizontele yapalım bence. Deli zaten ganii bizde. Ama 7 haketti.
    Puan: 7
  • Cube - Cube

    Muhtarın eşşeği !

    Adamların tek sevdiğim sahnesi ilk sahne bölük pörçük olma. Bende vcd'den seyrettim. Allahtan yani. Herifler para pul yok ,oyuncuda yok tanınmış, hatta becerikli. Ne yapalım demişler. Oradan bir zalakta arkadaşları ile kurduğu zibidik fantazilerini anlatmış. Ohooo beleşe çekeriz deyip asılmışlar filme. Tek odada her .oku meyi becemişler aferin. Hele filmin sonu bir fiyaskoydu. Keşke vcd bozuk olsada sonunu göremesek ulan sonu ne manyak bitmiştir dimi. Ortalar bu kadar kötü olduğuna göre deyip kendimizi sevindirseydik. Muhtarın eşşeği daha iyi traj yapar, yapıyor da. Felsefe flan sakın demeyin iğrendim zaten. Dadik amerikada kendini kötü hissediyor. Ot bu herif ot. Polis tam bi ot. En iyi oynayan deli oğlandı. Aferin deli oğlan.
    Puan: 2