zuxxi.com//sinema|geyiks

kulplubeygir

  • Görünmeyen Tehlike - Hollow Man

    eleştirmen açısı

    filmi kurtaran tek şey effectleri bunun haricinde; kevin abim hariç oyunculuk berbat,kurgu daha beter. güzelim malzemelik konuyu mundar etmiş verhoven yönetmen.Bide kevin abinin bu kadar canileşmesine sebep olabilecek ruhi değişikliğin sebebi neydi yani?banyodaki hatun akıllara ziyandı.
    Puan: 4
  • Görev Mars - Mission to Mars

    ne desem bilmem

    barul efendinin yazdıklarının sonunu getirmek için canım çıktı,bi kere karısı tim robbins'i iple çektikten sonra onu götürecekti nasılmı? onun sırtında motorlu enerjik zımbırtısı vardı.angut barul,neyse bence oyunculuk fena diildi,üstad brian de palma çokta kötü çekmemiş,konu çok iyiydi,kurgu ve müzikten tökezledi. gidilir yani çoğunluğun yazdıklarına kanmayın gidin görün.
    Puan: 6
  • Hücre - The Cell

    bu filmden çıkan ders

    görsel şölendir desem yeridir yani. Abartmış olmam gavur yapmış helal ossun, müzikler ve cenıfır'ın performansı biraz zayıf kalmış onun dışında her şey iyiydi. gavur yapıyo, türk seyrediyo. Nereye kadar gidecek bu acaba? Geçen gün(cumartesi gündüz vakti) teve 8 kanalında bi sinema programına denk geldim konuk olarak Lütfiye Fıdıllıoğlu ismiyle maaruf Demet Akbağ hanfendi vardı, Türk sineması ile ilgili bi eleştiriyi eleştiriyordu; İzleyici çıkmış türk filminden ve yanındakine demişki işte neden türk filmi izlemiyorum anlatabiliyomuyum ne biçim film artık uzun bi müddet türk filmine gelmem demiş. Demet Akbağ hanfendi bu diyaloğu söyleyerek ne biçim bi sinemasever var demeye getirip bunu söyleyeni eleştiriyodu. Bende diyorumki o lafı söyleyenin Ağzını seveyim. hadi anladık neden türk sinemasında aksiyon-macera, bilimkurgu türü filmler çekilmiyo para yok. Peki bu HÜCRE gibi filmler neden çekilmez. Çokmu pahalıdır bu film. mesela KAHPE BİZANS, PROPAGANDA,gibi türk sinemasında kıymık kadar değeri olmaması gereken bu filmlere harcanan para HÜCRE gibi bi filme harcanan paradan heralde çok aşağıda değildir.(söz konusu bu türk filmleri iyi gişeler yapmışlardı)Demekki bu pespaye filmlere dahi giden yurdum insanı adam gibi bi film çekilse hiç abartmıyorum öyle bir işe imza atan insanların heykelini diker heralde. Ama hakkını yemeyelim yurdum sinemasının buna benzer bunalımlı piskolocik bi film vardı KIZ KULESİ AŞIKLARI filmde bacak kadar velet mitolojiden falan bahsediyodu, Elin gavuru HÜCRE gibi film yapsın bizimkilerde KIZ KULESİ AŞIKLARINI. Sonrada Demet Akbağ gibi hanfendiler sitem etsin türk sinemaseverlere hanfendi eşşek değiliz biz, adam gibi film yapıldıda izlemedik mi sırf yerli malı yurdun malı mantığıyla beş paralık filmleri niye izleyelim. Ha filmden çıkan dersmi demekki ne yapmıycakmışız çocuğumuzun et canına ütü basmıycaz yoksa büyüyünce bu filmde olduğu gibi sapık biri olur çıkar başımıza. Cenıfır sana bi kez daha hasta oldum canım benim (buzdolabı önündeki sahne).
    Puan: 9
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    sakın seyretmeyin

    Film biraz Indiana Jones taklidi birazda başka macera filmlerinden fena halde esinlenme berbat bi şey kısacası, zamanınıza ve paranıza yazık etmeyin sakın gitmeyin.
    Puan: 2
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    nedir bu spielberg düşmanlığının sebebi

    Bu adamı gişe( hasılat)filmleri yönetmeni diye aşağılayanlar, Schindler'in Listesi ve Er Ryan'ı Kurtarmak filmlerini seyrettikten sonra herhalde biraz utanmışlardır diye düşünüyordum ama yok yine tam gaz devam ediyor, adamın çektiği filmleri küçümseme hastalığı. Filme gelince; bacak kadar veletin oyunculuk yeteneği, oyuncak ayı teddy için bile gidilir, birde yorumlarda şu duygusallık duygu sömürüsü kısmı varki adam(steven) kimselere yaranamıyor kimi ne gerek vardı ,tipik spielberg filmleri duygusallığı diyor, diğer bir görüş duygusallık, çok yüzeysel ele alınmış, hani yoğunluk diyor da diyor. Film tabiki başyapıt değil ama kayıtsız kalınacak gibide değil. Uzun ama sıkıcı değil. Gidin derim.
    Puan: 7