zuxxi.com//sinema|geyiks

flyaway

Hikaye Bunlar

Havlayan Köpek Isırmaz

Dolmuşta, bi adamla şoför bi şekilde dalaşıyolar. O bişey söylüyo, bu yanıt veriyo, neyse olay kapanıyo, şoför hiç bişey söylemiyo. Dolmuş adamın ineceği yere geliyo, adam dolmuştan iniyo, arkasından şoför. yolcular pürdikkat. Şoför de öyle iri falan değil, sinek gibi bişey. Adama aniden bi çakıyo çene tarafından, adam bayılıyo. Şoför gayet sakin, geçiyo koltuğa, bas gaza, yola devam.

Cosby Ailesi

Amerikalı ebeveynlerin çocuklarına nasıl ceza verdiklerini ilk bu diziyle öğrenmiştik: "Teo, kötü çocuk seni, bi hafta harçlık yok sana" veya " Teo, cezalısın, bi gün boyunca odadan çıkmak yok". Tabi ev, bu cezaların uygulanması açısından uygundu. Yayla gibi ev, artık duplex mi, triplex mi (ulan bi de kimbilir kaç tane elektrik prizi vardı, artık 100 mü, 200 mü!!!), her çocuğun kendi odası var. Kendi çocukluğumu hatırlıyorum da, babam bana dese ki "oğlum, çık odana, cezalısın", lan nereye çıkayım, 2+1 apartman dairesinde?

Muhteşem İkili

Bu dizi o kadar sevildi ve benimsendi ki, dizide kulllanılan "Saçmalama kuzen" lafı, geyik literatürüne çok hızlı bir şekilde girdi. Kuzen lafı bu dizi sayesinde komik olarak algılanır oldu. Örneğin bu laf, Tatlı Kaçıklar diye bi dizi var ya, işte orda da sık sık kullanılıyor.

Cinema

Bu şarkının da Türkçe versiyonu çıkmıştı: Müjdat Gezen ... huuu ... Ajda Pekkan ... huuu, falan diye.

Hayat Bayram Olsa

Bu şarkıyla ilgili aklımı çok kurcalayan birşey var. Birçok ünlü şarkıcının, sinemacının, v.s. katıldığı büyük bir gecenin sonunda herkes sahneye davet edilir ve sunucunun "Geceyi güzel bir şarkıyla noktalayalım mı, ne dersiniz?" gibisinden yalaka bir sunuşundan sonra hep beraber bu şarkı söylenmeye başlanır. Niye bu şarkı? Hemen herkes biliyo diye mi? Ünlülerin illa ki güzel bi mesaj verecez kaygısından mı? Yav kardeşim, başka bi şarkı bilmiyo musunuz? Birbiriyle uyumsuz, alakasız seslerden oluşmuş bir grubun yüksek sesle ve içten bir şekilde bu sahtekar şarkıyı söylemesi, o güzel gecenin içine ediyo be. Bu arada seyircilerin avuç içlerini patlatırcasına alkış tutmaları da ayrı bi olay tabi.

Dido

Hani bi zamanlar, adı "Dido" olan bi çikolatalı gofret vardı ya, onun çok güzel bi reklamı vardı. Yan tarafında tek kişilik bi oturma yeri olan eski tip motosikletletler var ya (yuh ya anlatamadım, hani onun da altında tekerlek var, motosiklete bağlı, bi şekilde), neyse işte orada bi adam, elinde iki dido, bi ondan bi bundan ısırıyo umarsızca. Bi anda o bölüm, motosikletten kopup gidiyo başka yöne doğru, ama adam hala umarsız. Vay be, ne dido aşkıymış bu?

Az Gittik Uz Gittik

Hani eskiden TRT'de Evliya Çelebi'nin seyahatlerini anlatan bi çizgi dizi vardı. Mekanlar gösterilirken gerçek görüntülere geçilirdi. Çelebi'nin bi de atı vardı, Küheylan. Aynı Red Kit'in Düldül'ü tadında aklı başında, efendi bi hayvancağızdı. Bu ikiliyi, Erol Kardeseci ve Erol Günaydın seslendirirdi. Hatta bu dizinin müziğini de Cahit Berkay yapmıştı.

İç Cep Sigarası Adamları

Ekseriyetle gömlek üzerine kazak giyerler. Hep beraber kahveye gidilir, pişpirik oynanacaktır. Masaya oturulur ve sigara içen herkes, sigarasıyla beraber çakmağını masaya bırakır. Bunun anlamı, "Arkadaşlar herkes herkesin sigarasından yakabilir"dir. Ama bi tanesi sigarasını çıkartıp da masaya koymaz. Kazağının altındaki gömleğin göğüs cebinde kamufle etmiştir, dışardan pek belli olmaz. Oyuna başlanacağı zaman sigaralar ve çakmaklar masanın köşesine doğru itilir. İlerleyen dakkalarda bu tip adamlar hop bi tane sigara çekiverirler masadaki paketlerden birinden. Akan zaman içerisinde bi o paketten bi bu paketten çeke çeke bi hal olurlar. Aa bi de bakarsın, bi ara kazağının alt tarafından elini sokup gömlek cebinden bi sigara çıkarır, içmeye başlar. Hadee, lan oğlum ya bizim paketten otlanma, ya da sigaranı masanın üstüne koy. Var mı böyle bişey?

Felsefe Yapma

Mustafa Topaloğlu'nun o eşi benzeri olmayan şarkısını hatırladınız mı? Felsefe yapma, felsefe yapma. Dont filozofay, nay nay na na nay nay...
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    Bu da bi film

    Şu son iki üç ay içerisinde gösterime girmis olan filmler başlamadan önce, bu filmin fragmanı hep gösterildi, reklamı çok yapıldı. Bizler doğal olarak çok beğendik ve sürekli "Şu film gösterime girse de izlesek artık" diyerek sabırsızlandık. Ancak filmi izlerken, özellikle de filmin ikinci yarısında, "Şu film bitse de gitsek" diyerek sabırsızlandık. Çekimler, kostümler, oyunculuk ve teknolojinin başarılı bir şekilde kullanılmış olması açısından film başarılı, ancak hikaye, büyükler için değil. 0-6 yaş grubundakiler bu filmi kaçırmasın.
    Puan: 4
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    Köfte Dudaklar

    Filmin girişi çok başarılı. Şu ana kadar, girişinde bol action olan filmlerin, seyirciyi daha başından etkilediğini hep gördük (Örnek için lütfen bakınız: Gladyatör). Angelina Jolie, köfte dudaklarini büzerek, oyunda Croft'un çıkardığı şaşırma ünlemlerini başarılı bir biçimde gerçeğe dönüştürmüş. Son derece karizmatik ve çekici, bir o kadar da başarılı bir kadin A.J. Bir çizgi roman kahramanını başarıyla canlandırmış. Filmde hareket üst düzeyde. Filmin bence en başarılı sahnesi, Lara Croft'un, evinde bulunan anahtarı çalmaya gelen adamlarla mücadele ettiği sahnelerdi. A.J.'nin çapraz iplerle bağlanmış halde yaptığı hareketler enfes ve tek kerede dublör kullanılmadan çekilmiş. Action seven, özellikle de oyunu oynamış olanların çok sevecekleri bir film. Senaryonun birazcık tuzu eksik, oyunculuk da daha iyi olabilirdi. Bu filmin VCD'sini almaya değer.
    Puan: 8