zuxxi.com//sinema|geyiks

sirokko

Susam Sokağı

Bence Susam Sokağı'nı izleyen çocuklar çok şanslı; sırf onlar hedeflenerek yapılmış esprilere güldüler, belgesellerle bilinçlendiler. Kurabiye Canavarı. "Yem yem yem" diye yerdi o lezzetli kurabiyeleri. Ondan özenip yerdim. Muhabiriniz Kurrrbağacık ne harika şarkılar tamamlardı: "Ayyydınlık güneşli biiir sabah. Şaaşırdım yolumu karanlıktaaaa. Bana söyler misiniz. Nasıl gidilir susam sokağınaaa". Bütün kuklaların gözlerinden öperim.

Mendil Kapmaca

Bu oyunda önemli olan grup üyelerinizin insan sarrafı olmasıdır. "Menekşe mendilim düşe, bizden size kim düşe" diye karşı grup bağırdığı zaman, en yavaş koşan ya da en dikkatsiz karşı grup elemanını seçmeyi bilmek, oyunu kazanmayı garantilek demektir.

Yılan

Bu oyunun en fiyakalı hareketi: Yılanın kuyruğundasın, vurdun gazoz kapağına ve kıvrımlı yılanı aşıp başına çok yakın yere geldin. Var mıdır daha büyük bir saadet?

Güzel Kardeşim'ciler

Bu hitap biçimi TBMM'de gördüğümüz "SAYIN karşıdakiMilletvekilininSoyadı" hitabıyla benzerlikler gösterir. Ben bu iki ifade de şu alt manayı sezdim: "Topluluk içinde kibar konuşurum ama yalnız olsaydık kafanı kırmıştım."

Genki

O kadar küçük çocuğa uygun boks eldivenini nerden buldular diye mütemadiyen merak etmişimdir.
  • Oyuncak Hikayesi 2 - Toy Story 2

    a10gcm8

    Pixar'in ileri olduğunu biliyordum ama bu film tam gövde gösterisi olmuş. Adamlar gözle gördükleri her şeyin animasyonunu yapmışlar. En ufak ayrıntısına kadar hemi de. Birincisini izlemedim ama sen git animasyonla hem oyuncak yap hem de git gerçek insanlar yap. Allah bize de böyle animasyonlar yapmayı nasip etsin. Bilgisayar grafikleri ile ilgilenenler. Bu film size neler yapabileceğinizi gösterir. Bu filmi izleyin çünkü ders kitaplarınızda bu film animasyonları alıntı yapılacak. Ben bunu bilir bunu söylerim. Animasyon olarak 10 alır ama gerçek castlı filmlerle mukayesede 8'e düştü gözümde
    Puan: 8