zuxxi.com//sinema|geyiks

sondefa

Resitaller

bugün Ahmet Kaya'nın öldüğünü öğrendim. Hayat çok garip.

Blake's Seven

6 tayfa değil 5 tayfa vardı. Blake'in yedilisi mevzusundaki 7. şahıs geminin konuşan anabeyni olan mahluktu. Son bölümde bunlar geleceği tahmin eden bir aleti ele geçirmek için bi gezegene gidiyorlar. Bu makinanın düşmanın eline geçmemesi lazım. Bölümün sonunda makinayı ele geçiriyorlar ve gemide tayfanın biri gelecekte ne olacağını soruyor, cihaz da diyorki (he he he) "Burası havaya uçacak." Bi tek Blake anlıyo o an makinanın bildiğimiz türden kurulmuş bi bomba olduğunu. Bomba patlıyor ve sonnn. Hangi film veya dizide böyle bi son vardır söleyin bana.
  • Derin Karanlık - Pitch Black

    bilimkurgu ve korku ayrı türlerdir

    bilimkurgu ve korku ayrı türlerdir ve alien'la yaklaşık olarak başlayarak bu iki tür karışıtırılıp orjinal şeyler çıkartılmaya başlandı. Filmin korku yönü o kadar sağlam değil ama bence bilimkurgu yönü oldukça başarılı. Gezegenin tasarımı, kullanılan renkler, islam detayı, oldukça başarılı. Filmdeki karakterler ise oldukça iyi çizilmiş ve beklentilerin dışına çıkıyor. Son dönem izlediğm bilimkurgu filmlerinle karşılaştıralım bir. Matrix bir klasik , starwars tam rezalet, event horizont can çekişen oturmamış saçma bir film vs. Ortalamada son 5-6 yılın matrixten sonraki en iyi bilim kurgu filmi.
    Puan: 8
  • Fasulye - Fasulye

    türk sinema tarihine geçecek kadar karaktersiz bir film

    rezalet tam anlamıyla rezalet nejat uygurun aptal yanlış anlama üzerine geçen esprileri + pulp finction arakları + yenilikçi olma iddiaları vs. sonuç: KARAKTERSİZLİK bir gün gelecek ve dünyayı kurtaran adam filmi gibi kült olacak bu film Çünkü D.K. adam nasıl bir iğrenç star wars özentisi ise bu da aynı kalitesizlikte pulp finction özentisi olmaya çalışmış Bu filme güzel diyenler tarihin gözü önünde rezil olacaklar
    Puan: 1