zuxxi.com//sinema|geyiks

Hitachi

Belediye Otobüsleri

Anaa bi de bakmışın ki bineceğin otobüs hareketlenmiş gidiyo. Hayatta trafiğin tıkanmasını istediğin yegane durumlardan biri. Amman bi tıkansa da otobüsüme yetişsem. Oh kırmızı yandı şimdi binerim. Ama kazın ayağı öle mi? - Tık tık - ... - Şöför bey açar mısın? - ... - Açsana kardeşim! - Durağa git. Dümbelek adam bu da laf mı? En yakın durak 15 metre ve sen oradan geliyon. Diğeri 500 metre. Açsan nolur bee? Açmaz işte. Açmayacak. Güç gösterisi belki. İçinden diyor, "Kaderin benim elimde. Sınava yetişemeyeceksin, okul uzadı, geleceğin bitti, buluşmanı kaçıracan, kız arkadaşın seni terkedecek, işte hayata böle küstürürler adamı..." Kimi de açar ama. İyi şöfördür onlar. Binilince teşekkür edilir. İçerdekiler ne düşünür? Ben "aç" derim içimden ama "Kardeşim açsana, nasılsa duruyoruz" demedim, diyemedim. Başka kimsenin dediğini de duymadım. Bundan sonra arkadaşlar, bari diyelim, dedirtelim.

Asansör

Zeminden çok yukarıda değilse oturduğunuz kat, samimi bir misafir, anne, baba, abinizi uğurlarken asansöre bindirirsiniz kurbanı, sonra yallah merdivenlerden aşağı. Asansörden önce yetişip kapıyı içeridekinden önce hızla açıverir "Cehhh!" dersiniz. Korkar içerideki, hain hain gülersiniz.

Mahalle Maçları

Topun namustan gecmesi ile yenilen gollere de beşlik denir. Bazı yerlerdeki arkadaşlarımız bu lafı atılan golün beş gol sayıldığına yorarlar. Yiyen taraf itiraz eder kavga çıkar. İtidalli arkadaşlar hemen santra yapar oyun başlar. Kaleye gecme prosedürü "gol atan kaleye" şeklinde belirlendiyse forvet isteksizleşir. Oyun içinde bunun doğru olmadığına kanaat getirilince dakika tutulma prensibi esas alınır. Eger saha yol kenarındaysa top da yola kaçmışsa top bi o arabanın altına bi bu arabanın altına yukarı aşağı gider gelir. Topu almak için vazifelendirilen şahsın şebek gibi topu takip etmesinden sonra bi şekilde top geri kazanılır ve oyuna devam edilir. Bir de 10'da bitecek maçta skor 9-9 olursa 11'e 10-10 olursa 12'ye uzar da gider. Maç içinde top patlarsa topun sahibi "Topumu alacaksın" diye patlatanın ensesinde boza pişirir. Ben daha alanını görmedim. Hey gidi heyy.