zuxxi.com//sinema|geyiks

Fenomen

  • Belalı Aşk - Mickey Blue Eyes

    BLUE eyes

    Filmin esprileri hos, ve film surprizlerle dolu. Senaryo kabizligi ceken 90`li yillarin Hollywood filmleri arasinda hikayesi oldukca zengindi. Ayrica film bir durum komedisi oldugu icin seyircinin daha sonraki sahnelere hazirlandigi `bilgilendirme` sahneleri bile (yasli resim alicisi kadinin hugh ile tanistigi sahne gibi) esprilerle suslenip filmin akiciligi icinde yavanliklar olmasi engellenmis. Film, evet, sabun kopugu bir komedi. Ama hosca vakit gecirmek isteyenlere cok rahatlikla tavsiye edebilecegim bir mafya komedisi. Ve kendi dalinda da hos bir film. Asla 2`yi haketmedigi gibi 10`da etmez.
    Puan: 8
  • Kahpe Bizans - Kahpe Bizans

    Daha gitmeden yazdirdiniz ya, ne diyim..!

    Genellikle filmleri seyrettikten sonra buraya gelip IZLEYEN GORUSLERINI okuyorum. Ama beni hayal kirikligina ugratan 1-2 Turk filminden sonra, artik yerli filmlere gitmeden izleyenlerin dediklerine bakmaya basladim. Oturdum hepsini okudum. Ama yazik be kardesim. Herhalde geyik yapiyorsunuz ya da bir kisminiz gorme ozurlu. Iki sacma hatun olan Demet`le Hande`nin goguslerinden bahsedip duruyorsunuz. Bu kose `filmi izleyenlerin` mi, `gogusleri izleyenlerin` mi gorusleri kosesi? Hayir bu iki gerzek kadini begenenlerin filmin diger hususlari ile ilgili zevklerine nasil guveneyim. Hadi cizginiz ustudur, begenirsiniz, OK! Ama Cem Davran ile M.Ali gibi tiyatro`dan gelme, tecrubeli kisilerin oyunculuguna "olmamis" demek yakismaz. Tiyatrodan her gelen iyi oyuncudur demiyorum ama Cem Yilmaz gibi sadece sulu bir laf ebesi olan bir kisiye oyuncu denemez. Cem Yilmaz `hersey guzel olacak`da kendini oynadi. Herhangi bir rolun altindan hakkiyla kalkabilecegine asla inanmiyorum. M.Ali ile Cem Davran`in oyunculuklarinda gorebileceginiz zayifliklarin sebebi biraz tecrubesiz yonetmen Gani Mujde olabilir. Tamam burasi geyik bir `sinema elestiri yeri` ama insanlari harcamadan evvel arkasindaki emegi ve nedenleri dusunun. Sozlerim bu kadar, tesekkur ederim Sayin Kirca. (Gogusler harbi iyi miydi?)
    Puan: 7
  • Tarzan - Tarzan

    TEKNIK YORUM..

    Olaganustu! Kare, kare, katman, katman cok ince bir iscilik. 2D veya 3D, animasyonla ilgilenen herkes gitmeli, ayrica resim ve grafik ile ugrasanlar da sakin kacirmasinlar. Renklendirme ve background`lar mukemmel. Karakter animasyonlarinda ve ozellikle kizin yuz mimik animasyonlarinda cok cok basarili olmuslar. Sinemaci kesmeseydi son jenerikte kizin lead-animator`une bakacaktim, olmadi. www.imdb.com sagolsun. 2D ve 3D nin entegrasyonu da cok iyiydi. Ornek: 2D karakterler 3D sandalin icinde, o da 3D denizin icinde ve hepsinin uzerinde 2D damlaciklar. Beni biraz rahatsiz eden karakterlerin tasarimlarinda son olgunluga erisilmemis hissiydi. Tarzan, baba, ve kotu adam ile kiz ayni cizgi tipinde degillerdi. Kamera hareketleri cok sofistikeydi. Agaclarin arasindaki hizli kovalamacalar cizgi filmler icin cok zor seyler. Yonetmen fena degil ama muzik kullanimi basta olmak uzere cesitli konularda zayif kaldi. Lion King`daki yonetmenlik cok cok daha iyiydi. Slide makinasinin onunde duran Tarzan uzerine dinamik bir sekilde slide@larin yansimasi da CEL tipi animasyon filmler icin yeni bir teknikti. Ozellikle bu filmin en parlak yani, cizgi karakterlerin cok iyi bir oyunculuk sergilemeleriydi. Anne goril ile tarzan-bebegin karsilasmasi sahnesi ve tarzan ile jane`in gemiye [yakalanmadan once] binis sahnelerindeki oyunculuklara dikkat. EVET, cok teknik bir yorum oldu ama baslikda belirttim. Animatorler kesinlikle bu filme gidin. murats@rocketmail.co
    Puan: 8