zuxxi.com//sinema|geyiks

jedigs

  • Mumya Geri Dönüyor - The Mummy Returns

    ImHoTep Geri Dönüyor

    Film de başrolü bilgisayar efektleri yani Ind.Light & Magic Imagine şirketi oynuyor. Aslında oyuncular gerçekten yetenekli insanlardan seçilmiş. Ama onlara çok az düşmüş. The Rock 'ın filmde yer alması suprise-egg olmuş. ( Scorpion King ) Ve onun ordusu da muhteşem idi. Hatunların Pharaoh önünde yaptıkları dövüş sahnesi çok sıkıydı. Orada Ank Su Namun'un "in nahna na na fi da" dediği tekerleme gibi. Imhotep'in aşkı uğruna nelere kalkıştığı ölümsüz aşkının ona attığı kazıkta, imhotep'in gözlerinden yaş gelmesi çok dokunaklıydı. :)
    Puan: 8
  • Kod Adı Kılıçbalığı - Swordfish

    1 dakika da Beşiktaş

    Matrix'in yapımcılarından çıkan filmimiz senaryo ve oyunculuk bakımından idare etmiyor. Hele John Trovolta abimizin artistik pozları adamı yiyor. Artık aksiyon değil de gençliğinde ki gibi gençlik müzikallerinde oynasa yeridir. En komiği Hackerımızın 1 dak içinde güvenlikten şifreyi kırıp içeri sızması idi. Hemde çok ağır şartlar altında :P Bomba sahnesi iyi Matrixvari. Puanım 6: Vakit kaybı değil. Görmekte fayda var.
    Puan: 6
  • Jurassic Park III - Jurassic Park III

    Başrolde Dinazorlar

    Sam Neill bile kurtarmıyor.. Dinazorlar daha iyi oynamışlar. Kendi aralarında konuşmalarına bende altyazı beklerdim. Cep telefonunun markasını fark eden oldu mu? Her eve lazım. Herşeye dayanıklı. Dinazor dışkısına bile :)
    Puan: 4
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    Viva Artificial Intelligence

    Filmi fantastik & bilim-kurgu düşüncesiyle izlemeye başladım. Stanley Kubrick üstadının kokusunu filmde alabiliyorsunuz. Onun mirasının S. Spielberg'in ellerine teslim olması, filme Spielberg'ün kendi ahlaki değerlerini yansıtmasına sebeb olmuş. Bunu "Flesh Fair" diye adlandırdığı sahnede anlayabiliyorsunuz. Filme çok fazla şey katmayan -kanımca- bu sahnede sadece Amerikan ulusunun eğlence anlayışının ileride de pek fazla değişmediğini, daha zalim olduklarına şahit oluyorsunuz. Filmin sonu keşke 15 dak. önceden bitseydi. Daha etkileyici olabilirdi o zaman. Senaryonun defalarca saptırılması da bence eksi puan. SuperToy Teddy 'ye dikkat derim. :) Filmde sular altında kalan bir şehir göreceksiniz. Ve ikizleri. Hala sağlam. 4000 yılında bile :D
    Puan: 8
  • Maymunlar Cehennemi - Planet of the Apes

    Makyaj harikası..

    Tamam esas oğlan oyuncusunda kabiliyet yoktu. Tim Roth ve Helena Bonham Carter'ın oyunculuğu her zaman ki muhteşem.. Maymun kostümleri içinde bile çok gerçek gibiydiler. Makyaj ve kostümün çok iyi olmasından dolayı 7 verdim gitti.
    Puan: 7